Szállodaszövetség: a Hotelstars Union jó megoldás a besorolás harmonizálására
Az Európai Parlament (EP) szerint is jó kezdeményezés a Hotelstars Union (HSU) a szállodai osztálybasorolási rendszerek harmonizálására – közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége hétfőn az MTI-vel, miután a testület plenáris ülésén elfogadta a turizmusról szóló jelentést.
Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke közleményükben kiemelte: a pozitív döntés tovább segíti a szállodák minőségének javítását, a kritériumok következetes alkalmazását, a vendégek jobb tájékoztatását, Európa, köztük Magyarország turisztikai vonzerejének növekedését.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az EP-döntésnek azért is örül, mert ez akkor született, amikor a magyar szövetség gyakorolta a HSU rotációs elnökségét 2015-ben – fogalmaz a közleményben az érdekképviselet elnöke.
A Hotelstars Uniont 6 ország alapította, köztük a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, jelenleg 18 ország a tagja.
Magyarországon a HSU rendszert nemzeti védjegyként az MSZÉSZ a Nemzetgazdasági Minisztériummal közösen működteti. A rendszer önkéntes, a hazai szállodai kapacitás már mintegy 40 százaléka használja a HSU rendszerbe való tartozás előnyeit. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Nacsa Lőrinc: turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon
Turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon, amihez a vallási turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >