Szakmai kapcsolatépítés – Fiatal dél-koreai szakácsok a Fortuna étteremben
A BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara aktív nemzetközi kapcsolatépítési gyakorlatának szemléletes, sőt látványos illusztrációja volt egy közel 50 fős dél-koreai egyetemi küldöttség látogatása február elején Budapesten. A Gyeongju University delegációjának a Budavári Fortuna étterem adott teret tudásának bemutatására, és egy ünnepi ebéd lebonyolítására, amelyen a nagykövetség és a BGF meghívott vendégei vettek részt.
Míg a csoportot kísérő két professzor a főiskolán tartott szemináriumot, a huszonéves diákok hihetetlen virtuozitással és fegyelemmel készítették elő tradicionális ételekből álló vacsorát – szinte mindent kézi munkával végezve. Az alapanyagok háromnegyedét maguk hozták Dél-Koreából, a 9 fogásos ételsort pedig a Fortuna konyháján készítették el két őket irányító, országukban jól ismert séf irányítása mellett.
A dél-koreaiak a vendéglátást sokkal inkább kultúrájuk szerves részeként kezelik, mint mi, turizmusfejlesztési törekvéseik magától értetődő eleme gasztronómiájuk népszerűsítése – emelte ki Dienes Ákos, a Fortuna üzletvezetője, aki szerint bepillantani a vendégek munkakultúrájába már magában is élményt jelenthet a magyar kollégák számára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >