Szakmai kapcsolatépítés – Fiatal dél-koreai szakácsok a Fortuna étteremben
A BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara aktív nemzetközi kapcsolatépítési gyakorlatának szemléletes, sőt látványos illusztrációja volt egy közel 50 fős dél-koreai egyetemi küldöttség látogatása február elején Budapesten. A Gyeongju University delegációjának a Budavári Fortuna étterem adott teret tudásának bemutatására, és egy ünnepi ebéd lebonyolítására, amelyen a nagykövetség és a BGF meghívott vendégei vettek részt.
Míg a csoportot kísérő két professzor a főiskolán tartott szemináriumot, a huszonéves diákok hihetetlen virtuozitással és fegyelemmel készítették elő tradicionális ételekből álló vacsorát – szinte mindent kézi munkával végezve. Az alapanyagok háromnegyedét maguk hozták Dél-Koreából, a 9 fogásos ételsort pedig a Fortuna konyháján készítették el két őket irányító, országukban jól ismert séf irányítása mellett.
A dél-koreaiak a vendéglátást sokkal inkább kultúrájuk szerves részeként kezelik, mint mi, turizmusfejlesztési törekvéseik magától értetődő eleme gasztronómiájuk népszerűsítése – emelte ki Dienes Ákos, a Fortuna üzletvezetője, aki szerint bepillantani a vendégek munkakultúrájába már magában is élményt jelenthet a magyar kollégák számára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >