Szakácskabátba zárva – könyvbemutató az MKVM-ben
Hogyan lesz egy öntörvényű, rakoncátlan kisfiúból az ország egyik legfegyelmezettebb szakácsa? Miért válik néha a máskor kényelmes szakácskabát egyszeriben elviselhetetlenül szűkké, szinte fojtogatóvá? Többek között ezekről a kérdésekről beszélget a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a könyv főszereplőjével, Vomberg Frigyessel Kiss Imre múzeumigazgató február 13-án, csütörtökön, 17.00 órakor.
Vomberg Frigyes életútja tele van meglepetésekkel. Már az óvodai mászókán kijelentette, hogy szakács lesz, szakmai életének jelentős részét mégis az éttermi konyhákon kívül töltötte. Volt konyhafőnök, tanár, food stylist és tehetségkutató tévéműsorok sztárja, a hazai gasztronómia és az oktatás megújításának egyik élharcosa, ám nevét igazán akkor ismerte meg az ország, amikor edzőként részt vett a magyar Bocuse d’Or csapat munkájában.
A kötetben megszólalnak azok a barátok, kollégák, pályatársak, akikkel Vomberg Frigyes ma is szoros kapcsolatot ápol, és szóba kerülnek mindazok, akik fontos szerepet töltöttek be az életében. Mivel egy séf regényes élete szorosan kötődik az ízekhez és az ételekhez, 25 emblematikus, ám mostanra „vombergesített” recept segítségével követhetjük végig a főszereplő életútját. A fogásokat maga a mester főzte és tálalta, a fotókat pedig a régi barát és harcostárs, Gálos Viktor készítette.
Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
A belépés díjtalan.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
14 év alattiak kizárva: új szabályok a budapesti gyógyfürdőkben
Újabb korlátozás lép életbe a fővárosi fürdőkben: a Rudas és…
Tovább olvasom >Így mulat egy kínai úr! – A nap videója
Ha létezik a tenger gyümölcseinek szánt paradicsom, akkor ezek az…
Tovább olvasom >Betűtervezés és kézírásos lettering – A nap képe
Rafael Serra, művésznevén FAEL, betűtervező és kézírásos lettering (betűrajzoló) művész…
Tovább olvasom >