Svédasztal az iskolákban
Az iskolai étkeztetésben egyre nagyobb teret nyer a svédasztalos, más néven önkiszolgáló menzarendszer, amely egyszerre biztosít rugalmasságot és oktatási lehetőséget a gyerekek számára. Előnye, hogy mindenki saját ízlésének megfelelően állíthatja össze az ételét, így csökkenhet az ételpazarlás, miközben a diákok megtanulhatják a tudatos táplálkozás és az élelmiszer-biztonság alapjait.
A cikk a Trade magazin 2025/10. lapszámában olvasható.
A rendszer bevezetése azonban alapos tervezést kíván – ad tanácsokat weboldalán a Nébih: szükséges a megfelelő higiéniai környezet, a korszerű hűtő- és melegen tartó berendezések, a védőplexik alkalmazása, valamint az eszközök rendszeres cseréje. Fontos a gördülékeny szervezés is, például az időkeretek és csoportbeosztások tudatos kialakítása. A siker kulcsa a konyhai dolgozók, pedagógusok, szülők és gyerekek folyamatos tájékoztatása és együttműködése. A szabadszedéses menza nemcsak étkezési forma, de tanulási folyamat is, amely a gyermekeket felelősebb döntésekre ösztönzi.
Kapcsolódó cikkeink
Kolbászok, szalámik, taktikák
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nagyker 2025: növekedés marzsnyomásban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Chez mélyhűtő!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az MNB 6,5%-on tartja az alapkamatot – romlott a növekedési kilátás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lezárult az Eisberg lengyelországi gyárának felvásárlása is
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nőtt a Tesco forgalma a pénzügyi év első felében, javult a közép-európai üzletág értékesítése is
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >