Svájci foodtech cég vásárolta fel a méhek nélküli méztechnológiát fejlesztő MeliBiót

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 05. 29. 09:40

A svájci központú FoodYoung Labs felvásárolta a kaliforniai MeliBio-t, amely növényi alapú, méhek nélküli mézalternatívájáról vált ismertté. Az akvizíció része a Mellody® márka, a vállalat elsőgenerációs technológiája is.

A MeliBio a Mellody® nevű mézhelyettesítő termékével vonta magára a nemzetközi piaci szereplők figyelmét, amelyet növényi tudományos módszerekkel fejlesztettek ki a méhek kizsákmányolásának csökkentése érdekében. A termék először csúcsgasztronómiai környezetben, a Michelin-csillagos Eleven Madison Park étteremben debütált, ám később pedig olyan üzletláncokban is elérhetővé vált, mint az Aldi – írja a VegConomist.

A vertikálisan integrált élelmiszerinnovációra szakosodott FoodYoung Labs saját innovációs központot működtet Svájcban, és olyan márkák fejlesztésével foglalkozik, mint a ZAZ, Kakoo, FRŸZE vagy Bonnap. Az akvizíció célja a MeliBio technológiájának integrálása és továbbfejlesztése a fenntartható élelmiszerek kereskedelmi méretekben történő előállításának lehetővé tétele érdekében.

A MeliBio társalapítója és vezérigazgatója, Darko Mandich szerint ez a lépés új fejezetet nyit a vállalat történetében, hiszen az élelmiszer-technológiai innovációt igazán a tapasztalt élelmiszeripari cégek tudják előre mozdítani. A szakember szerint a FoodYoung Labs ideális közeg e küldetés megvalósításához.

Kapcsolódó cikkeink