A sült krumpli és a rántott hús továbbra is az élen

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 02. 11:32

A magyarok főzési szokásait tekintve a mai napig a pörköltek, a főzelékek, a rántott ételek és a sült krumpli szerepelnek az élen, derült ki a legfrissebb étkezési szokásokat vizsgáló kutatásból . Ezek közül számos klasszikus kerül sok családnál az ünnepi asztalra is.

krumplirantotthus

A Vénusz számára készített GfK kutatásból kiderült, hogy a háziasszonyok 2014-ben is előszeretettel készítenek pörköltet, főzeléket, rántott húst vagy halat szeretteiknek. A köretek tekintetében pedig úgy tűnik, hogy a sült krumpli továbbra is letaszíthatatlan a trónról, ugyanis a válaszadók 90%-a előszeretettel készíti azt bármikor. Ezt a háziasszonyok 77%-a friss burgonyából készíti, melyet túlnyomó részt (80%) napraforgó-étolajban süt finom ropogósra.

A bő olajban sült ételek elkészítéséhez sok olajra van szükség, ezért számos háztartásban újra használják azt egy-egy sütés után. Panírozott ételek esetében a háziasszonyok 30%-a legalább egyszer, 22% kétszer, de vannak olyanok is, akik akár háromszor (8%) vagy akár annál is többször használják újra az olajat (10%). Az ünnepi készülődésnél ezért különösen nagy segítség lehet a Vénusz Sütőolaj, mellyel többszöri újrahasználás után is ugyanolyan kiváló minőségű, ropogós sült krumplit készíthetünk.

A kifejezetten bő olajban készült ételek elkészítéséhez kifejlesztett Vénusz Sütőolaj, a megszokott, megbízható minőségű napraforgó-étolajat ötvözi a speciális Vénusz FritoptiTM magas olajsavtartalmú napraforgó étolajjal. A Vénusz FritoptiTM egy olyan nemesített napraforgómagból előállított étolaj, mely természetesen gazdag a jótékony zsírok kategóriájába tartozó, egyszeresen telítetlen Omega-9 zsírsavban, ezáltal sokkal stabilabb és jobban ellenáll a hőnek sütés közben.

A Vénusz Sütőolaj 15%-ban tartalmaz Vénusz FritoptitTM, ennek köszönhetően a hagyományos napraforgóolajokhoz képest nagyobb arányban található benne Omega-9, mely ideálissá teszi bő olajban készült ételek elkészítéséhez. Így akár többszöri felhasználás után is ropogós, aranyló rántott ételeket készíthetünk, ami különösen az olyan időszakokban jöhet jól, mint a karácsonyi ünnepek.

Kapcsolódó cikkeink