Street Food Egyesület: egyre népszerűbb Magyarországon az utcai ételek fogyasztása
A Street Food Egyesület elnöke szerint Magyarországon is egyre népszerűbb az utcai ételek fogyasztása, mert kevés idejük van az embereknek enni, de jó minőséget várnak el.
Vad Horváth Zoltán az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában elmondta, régóta azon dolgoznak, hogy egyre több olyan belvárosi helyszínen is megjelenjenek, ahol az éttermeket nem veszélyeztetik. Példaként említette a Hősök terét, a Népligetet, vagy a Városligetet is.
Negatívumként említette azonban, hogy minden kerületnek saját szabályai vannak a területfoglalásra vonatkozóan és többnyire a fiatalabb hivatalnokok engedélyezik a kitelepülést. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >