Stratégiai megállapodást kötött az orosz élelmiszeripar és a NAK
Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködési megállapodást kötött, amelynek legfőbb célja a Magyarország és Oroszország közötti kereskedelmi és befektetési fejlődésben való közreműködés és annak megerősítése.
A Magyarország és Oroszország közötti kereskedelmi és befektetési fejlesztéseket célzó megállapodást kötött Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke; valamint Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij, az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) igazgatója a moszkvai Prodexpo 2017 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon. A megállapodás keretében a két szervezet vezetői megegyeztek abban, hogy támogatják a magyar és az orosz cégek kereskedelmi és befektetési tevékenységét, a két ország élelmiszeripari piacaival kapcsolatos információcserét, az orosz és a magyar piacot érintő befektetői környezettel és az állami szabályozásokkal kapcsolatos konzultációt, valamint az üzleti rendezvények szervezésében történő közreműködést.
Győrffy Balázs a megállapodás kapcsán elmondta, hogy a magyar gyártók érdekeltek az orosz piacra irányuló élelmiszerexportban, különösen a húsipari, a fagyasztott termékek, a zöldség-gyümölcs és a prémiumkategóriás termékek terén. Kiemelte, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának és tagjainak azért is fontos a megállapodás, mert a folyamatos információcsere felkészülést jelent az embargó lezárását követő időszakra. Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij hangsúlyozta, hogy a további külgazdasági helyzet alakulásától függetlenül a szervezetek közötti megállapodás megalapozza a hatékony és előnyös együttműködést a két ország élelmiszeripari cégei érdekében.
Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) egy olyan szakmai szervezet, amely több mint 400, Közép-Oroszországban, Szibériában, illetve az észak-nyugati, déli, uráli és távol-keleti régióban működő élelmiszeripari gyártót és forgalmazót egyesít, függetlenül azok forgalmától és termékkörétől. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Magyar egyetemi együttműködés segítheti a bogyós gyümölcsök termesztését
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint a Soproni…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >V4: súlyos károkat okozna az Ukrajnából származó import
A csehországi Mělníkben tanácskoztak a Visegrádi Csoport (V4) agrárkamarái. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >Zsugorinfláció: adatbázis indul a kisebb kiszerelésekről
A fogyasztók könnyen hozzáférhető, megbízható és folyamatosan frissülő forrásból tájékozódhatnak…
Tovább olvasom >Támad a Temu: az online diszkontóriás betörne az európai élelmiszerpiacra is
A kínai Temu online piactér az olcsó elektronikai és ruházati…
Tovább olvasom >