Stratégiai megállapodást kötött az orosz élelmiszeripar és a NAK
Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködési megállapodást kötött, amelynek legfőbb célja a Magyarország és Oroszország közötti kereskedelmi és befektetési fejlődésben való közreműködés és annak megerősítése.
A Magyarország és Oroszország közötti kereskedelmi és befektetési fejlesztéseket célzó megállapodást kötött Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke; valamint Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij, az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) igazgatója a moszkvai Prodexpo 2017 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon. A megállapodás keretében a két szervezet vezetői megegyeztek abban, hogy támogatják a magyar és az orosz cégek kereskedelmi és befektetési tevékenységét, a két ország élelmiszeripari piacaival kapcsolatos információcserét, az orosz és a magyar piacot érintő befektetői környezettel és az állami szabályozásokkal kapcsolatos konzultációt, valamint az üzleti rendezvények szervezésében történő közreműködést.
Győrffy Balázs a megállapodás kapcsán elmondta, hogy a magyar gyártók érdekeltek az orosz piacra irányuló élelmiszerexportban, különösen a húsipari, a fagyasztott termékek, a zöldség-gyümölcs és a prémiumkategóriás termékek terén. Kiemelte, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának és tagjainak azért is fontos a megállapodás, mert a folyamatos információcsere felkészülést jelent az embargó lezárását követő időszakra. Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij hangsúlyozta, hogy a további külgazdasági helyzet alakulásától függetlenül a szervezetek közötti megállapodás megalapozza a hatékony és előnyös együttműködést a két ország élelmiszeripari cégei érdekében.
Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) egy olyan szakmai szervezet, amely több mint 400, Közép-Oroszországban, Szibériában, illetve az észak-nyugati, déli, uráli és távol-keleti régióban működő élelmiszeripari gyártót és forgalmazót egyesít, függetlenül azok forgalmától és termékkörétől. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A nyúlhús piaca: nemzetközi trendek és hazai kihívások
A nyúlhús az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, hiszen alacsony zsírtartalommal, magas…
Tovább olvasom >KSH: januárban az ipari termelés 3,9 százalékkal mérséklődött
2025 januárjában az ipari termelés volumene 3,9 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >A beruházás a jó válasz a kihívásokra
Az agráriumban is a beruházás az egyetlen jó válasz a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >