Spar Ausztria: szövetség a csökkentett cukortartalomért
A cukorbevitel csökkentése érdekében indított kezdeményezést a Spar Ausztria, hogy ráirányítsa a figyelmet az alacsonyabb cukorfogyasztás előnyeire. A kezdeményezés része, hogy a Spar Ausztria számos termékében csökkenti a cukor arányát.
A Spar egy sor táplálkozástudományi, élelmiszeripari és orvosi szervezettel közösen indította el a programot. A szövetség azt reméli, hogy a társadalom minden szereplőjét sikerül rávennie, hogy kevesebb cukrot fogyasszanak. „Ausztriában jelenleg tízből nyolcan sokkal több cukrot fogyasztanak, mint amennyit a WHO javasol”, mondja Friedrich Hoppichler, a SIPCAN igazgatója. „Ha ma nem lépünk, rengetegen válhatnak túlsúlyossá, vagy lesznek cukorbetegek, esetleg valamilyen kardiovaszkuláris tünet lép fel náluk.” A Spar Ausztria 2017-ben kezdte el kivonni a cukrot saját márkás termékeiből. Az üzletlánc célja az, hogy 2020 végéig ez az arány elérje az 1000 tonnát, adta hírül az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
Sallai Rolanddal mutatja be saját márkás kínálatát a SPAR
A SPAR Magyarország országos kampányt indít Sallai Rolanddal, a magyar…
Tovább olvasom >SPAR a kisújszállási boltbezárás kapcsán: nincs szó országos boltbezárási hullámról
Augusztus 24-én utoljára nyit ki a Spar kisújszállási üzlete –…
Tovább olvasom >Bezár a SPAR Kisújszálláson
Augusztus 24-én végleg bezár a SPAR Kisújszálláson – jelentette be…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kezdő vállalkozóknak indít díjmentes képzést a Kamara
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák közreműködésével…
Tovább olvasom >Sallai Rolanddal mutatja be saját márkás kínálatát a SPAR
A SPAR Magyarország országos kampányt indít Sallai Rolanddal, a magyar…
Tovább olvasom >Újabb fénykorát éli a magyarok által kedvel Szobi
A Szobi márkanév, valamint az ahhoz kapcsolódó termékek magyarok millióinak…
Tovább olvasom >