Spar Ausztria: szövetség a csökkentett cukortartalomért
A cukorbevitel csökkentése érdekében indított kezdeményezést a Spar Ausztria, hogy ráirányítsa a figyelmet az alacsonyabb cukorfogyasztás előnyeire. A kezdeményezés része, hogy a Spar Ausztria számos termékében csökkenti a cukor arányát.
A Spar egy sor táplálkozástudományi, élelmiszeripari és orvosi szervezettel közösen indította el a programot. A szövetség azt reméli, hogy a társadalom minden szereplőjét sikerül rávennie, hogy kevesebb cukrot fogyasszanak. „Ausztriában jelenleg tízből nyolcan sokkal több cukrot fogyasztanak, mint amennyit a WHO javasol”, mondja Friedrich Hoppichler, a SIPCAN igazgatója. „Ha ma nem lépünk, rengetegen válhatnak túlsúlyossá, vagy lesznek cukorbetegek, esetleg valamilyen kardiovaszkuláris tünet lép fel náluk.” A Spar Ausztria 2017-ben kezdte el kivonni a cukrot saját márkás termékeiből. Az üzletlánc célja az, hogy 2020 végéig ez az arány elérje az 1000 tonnát, adta hírül az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >Repül a sült galamb
Mindennapjainkat teszik egyszerűbbé a kényelmi termékek: konyhakészek, mélyfagyasztottak, szárítottak, előfeldolgozottak,…
Tovább olvasom >SPAR: stratégiai válasz a munkaerőpiaci kihívásokra a belső fejlesztés erejével
Sikerrel zárult és folytatódott a SPAR utánpótlásprogramja: a Talent Expand…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy év alatt félúton a Mastercard tokenizációs átalakulása Európában
Egy évvel azt követően, hogy a Mastercard bejelentette célját: 2030-ra…
Tovább olvasom >A megunt mobiltelefon értékes – 1500 kiselektronikai eszközt hoztak vissza az Auchanba újrahasznosításra
Harmadik alkalommal csatlakozott az Auchan áruházlánc a „Passzold vissza, Tesó!”…
Tovább olvasom >Kvantumtechnológia: már nem csak elmélet – a Bosch kampuszán találkozott a hazai élvonal
A Bosch Budapest Innovációs Kampusz adott otthont annak a szakmai…
Tovább olvasom >