Spanyolországban gyorsult az infláció februárban
Spanyolországban a vártnál nagyobb mértékű volt a fogyasztói áremelkedés februárban.
A spanyol statisztikai hivatal (INE) kedden előzetes adatok alapján azt közölte, hogy 6,1 százalékra emelkedett az infláció éves összevetésben a januári 5,9 százalék után. Elemzők 5,7 százalékos februári inflációra számítottak. Az INE szerint a fogyasztói áremelkedés gyorsulását elsősorban az áram és az élelmiszerek árának növekedése okozta.
Februárban a fogyasztói árak 1,0 százalékkal emelkedtek januárhoz képest, amikor 0,2 százalékos havi csökkenést regisztráltak
Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált éves fogyasztói árindex (HICP) 6,1 százalékra nőtt februárban Spanyolországban a januári 5,9 százalékról. Szakértők 5,5 százalékos februári spanyol HICP-adattal számoltak. Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) havi összehasonlításban 1,0 százalékra emelkedett februárban, miután januárban 0,4 százalékos csökkenést regisztráltak. Elemzők előzetesen 0,5 százalékos februári adatra számítottak.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >Magyar befektető adott el bevásárlóközpontot Spanyolországban
Sikeresen értékesítette a magyar tulajdonú GESTOR REAL ESTATE a spanyolországi…
Tovább olvasom >Nagy Márton: továbbra is alacsony szinten az infláció
Az infláció az előzetes kormányzati jelzéseknek megfelelően kedvező, alacsony szinten…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >