Spanyol olivabogyóval a győzelemért
A spanyol olivabogyó nem csak egészséges, de rendkívül sokszínűen felhasználható. Most egy különleges receptverseny keretein belül bárki megoszthatja saját kedvenc olivás ételkülönlegességét a nagyközönséggel. A legjobbak egy exkluzív spanyol esten vehetnek részt, ahol a kulináris élvezetek mellett a legkreatívabb szakács egy spanyolországi utazást nyer. Azt, hogy ki lesz a nyertes, hazánk elismert gasztro-bloggerei döntik majd el.
A játékba bárki beküldheti könnyen elkészíthető receptjét, amelynek alapanyaga a fekete vagy zöld spanyol olívabogyó. A legjobb receptek beküldői közül a nyertest igazi profik választják majd ki. A zsűri tagjai Mautner Zsófi, a Chilli és Vanilia, Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek, Bálint Ádám, a Spoon, Havas Dóra, a Lila Füge, és Jókuti András, a Világevő bloggere.
„Nagy örömmel teszek eleget a felkérésnek, a spanyol gasztronómiának és a sokrétűen felhasználható, nagyon egészséges olivának is nagy rajongója vagyok. Ráadásul az egész verseny ugyanazt hirdeti, amit a blogomon, a vilagevo.hu-n en is közvetíteni próbálok: gasztronómiával foglalkozni, akár amatőrként hobbiból, akár profiként nagyon jó! Mindegy, hogy evés, főzés vagy étterem, a lényeg, hogy igényes legyen, finom és élményt adjon. Erre tökéletesen alkalmas már egy egyszerű olivakrém is egy finom péksüteményen. A gasztronómia élvezetéhez se sok pénz, se óriási szaktudás nem kell!” – mondta Jókuti András, aki örömmel vállalta a részvételt a receptverseny zsűrijében.
A profik is igyekeznek inspirációt adni az indulóknak, így feltöltötték saját receptjeiket a Szeretem az olivabogyót oldalra. Bodrogi „Fűszeres” Eszter egy hideg olivás krémleves, míg Bálint Ádám, a Spoon egyik bloggere egy különleges, citrommal és fahéjjal készült olivakrém receptjét ismertette meg a nagyközönséggel.
A receptverseny szeptember 20-ig tart, a legtöbb szavazatot összegyűjtők egy exkluzív spanyol esten vehetnek részt. A rendezvényen a kulináris élvezetek mellett a legjobb recept gazdája megnyerhet egy utazást is a legfinomabb olivabogyó hazájába, Spanyolországba egy hamisítatlan olivabogyó szüretre.
A magyar gasztrobloggerek a Szeretem az Olivabogyót oldalra inspirációként feltöltött receptjei mellett végül itt egy remek példa arra, hogy Manuel Barranco, egy igazi spanyol séf milyen könnyen elkészíthető finomsággal örvendezteti meg az olivabogyó rajongóit.
Fekete olivabogyó Teruelből.
Hozzávalók:
fekete spanyol olajbogyó,
szárított paradicsom, őszibarack, friss rozmaring, darált fokhagyma, oliva olaj
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >