Sós croissant-ok aranykora
Az utóbbi években az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő péksütemények, mint például a croissant, főként édes irányba fejlődtek – a virágos, gyümölcsös, színes kreációk uralták a kínálatot. A sós változatok hosszú ideig megmaradtak a klasszikus sonkás-sajtos „szinten”, ami gyorsan unalmassá válhat.
A cikk a Trade magazin 2025/12-2026.01. lapszámában olvasható.
Mára fordult a trend: New Yorkban a sós croissant-ok újra reflektorfénybe kerültek, és gasztronómiai élménnyé válnak. A péktermékek drágulását nemcsak az infláció okozza, hozzájárul a kínálat minőségének látványosan javulása is. A fánkjairól híres Korába például egyre többen a fűszeres sertéshúsos Pain Suisse miatt térnek be, míg a Radio Bakeryben a szezonális – gombával vagy paradicsommal – töltött sós wienerbrødok a kedvencek. A szakemberek szerint a nagy áttörést azonban a houstoni Shakkar steak frites croissant-ja hozta el: a klasszikus recept határai végleg kitágultak. A sós croissant-ok ma már lehetnek sajttal és rákhússal borítottak, ramen- vagy bacon-tojás töltelékkel készültek, sőt, akár egy komplett ételt is megidézhetnek.
Kapcsolódó cikkeink
Többet főznének az X- és Y-generációk tagjai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Zöld jövő a FoodTechShow-n
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magyarországra érkezett a Sensobus
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszatérés a klasszikus bárkultúra alapjaihoz: megnyitott a Lazy Lion bár az Adria Palotában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Avokadó van és lesz! – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kókuszfarm to table – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

