A sörforradalomnak nevezett világjelenség témáját járja körül a Corvina Kiadó gondozásában októberben megjelent Sörkönyv, miközben kiemelt figyelmet szentel a sör és a gasztronómia kapcsolatában rejlő izgalmas, ám nálunk még kevéssé ismert lehetőségek bemutatásának is.
Magyarországon is egyre változatosabb, jobb söröket ihatunk, és ezek az italok – a borokhoz hasonlóan – a gasztronómiában is helyet követelnek maguknak. A témával magyar nyelven átfogóan elsőként foglalkozó, fotókkal gazdagon illusztrált kötet bemutatja a sörfőzés legújabb külföldi és hazai trendjeit, az új sörözőtípusokat, a különféle sörfajtákat, és néhány érdekes külföldi és hazai sörfőző-formációra és sörlelőhelyre is felhívja a figyelmet. Emellett a könyvből bárki megtanulhatja, hogyan kell sört kóstolni, szervírozni, és azt is, hogy melyik ételtípushoz melyik sör illik leginkább. Külön fejezet szól arról, hogy mit lehet kezdeni a sörrel a konyhában, majd Rosenstein Róbert, a Rosenstein Vendéglő séfje tálalásában a kötet harminc izgalmas sörös étel receptjét is közreadja.
Az ételek elkészítése nem igényel különleges szaktudást, sem speciális berendezéseket, és az alapanyagok kevés utánajárással is beszerezhetők. A könyvet jegyző szerzők, a séf és a leghitelesebb magyar sörszakíró, Vétek György, a koktélok kedvelőire is gondoltak: a Sörkönyvben néhány különleges sörkoktél-recept is szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >Zuhanyozni csak pontosan, szépen! – A nap képe
A neten találtuk a képet: egy amerikai szállodában fotózták ezt…
Tovább olvasom >