Sör és csokoládé harmóniája
A sörértők tudják, hogy bizonyos sörök ízvilága meglehetősen közel áll a csokoládééhoz. E tényt kihasználják az új fogyasztói réteget kutató sörgyárak kreatív termékfejlesztői is, ám innovatív szakemberek cukrászokkal és sommelier-kkel karöltve mégis inkább a sör és a csokoládé párosításának gyönyöreiről próbálják meggyőzni a fogyasztókat.A témáról New Yorkban már könyv is jelent meg, de speciális rendezvényeken – rendszerint Valentinkor – éttermekben is ki lehet próbálni az ízkombinációkat.
Arról megegyeznek a vélemények, hogy a stoutok és porterek, és más, erősebben pörkölt malátából készült barna sörök kissé „kávés” ízük miatt szinte minden sötét csokoládéhoz illenek. A német búzasörök és az erős belgaale-ek gyümölcsös aromájuk miatt harmonizálnak a csokoládékkal, a vaníliás és fahéjas ízekkel. A könnyebb, világos hellek és a malátásabb ízű sörök kiválóan társíthatók az alacsonyabb csokoládétartalmú kekszekhez, süteményekhez.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
December 10-én vehetik át Michelin-elismeréseiket a legkiválóbb hazai éttermek
Idén ismét ünnepélyes díjátadón hozza nyilvánosságra a MICHELIN Guide, mely…
Tovább olvasom >Budapest Cocktail Week
Az italkultúra ismert és elismert szakembereit, valamint a koktélok szerelmeseit…
Tovább olvasom >Sisakparkoló – A nap képe
Kreatív ötlet egy talán sokat ígérő célcsoport gondjainak megoldására a…
Tovább olvasom >