Sör a másnaposság ellen?
Az angoloknál a nyári tudományos cikkek, amik úgy kezdődnek: „ausztrál tudósok…”, azok olyasmik, mint nálunk az „angol tudósok” eredményeiről szóló beszámolók. Augusztus közepén a Daily Mailben jelent meg, hogy Ben Desbrow, az ausztrál Queensland-i Griffith egyetem a sport és táplálkozástudományok összefüggéseivel foglalkozó munkatársa a megszokottaknál háromszor jobban hidratáló sört készített – méghozzá elektrolitok hozzáadásával –, amivel a másnaposságot lehet(?) elkerülni.
Termék még nem lett a dologból, és vélhetően nem is nagyon lesz, hiszen az ausztrálok számára is jóval egyszerűbb azt a bizonyos elektrolitot némi mogyoróval vagy pattogatott kukoricával bevinni a szervezetükbe, minthogy kedvenc sörük helyett „egészségest” igyanak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >