Sör a másnaposság ellen?
Az angoloknál a nyári tudományos cikkek, amik úgy kezdődnek: „ausztrál tudósok…”, azok olyasmik, mint nálunk az „angol tudósok” eredményeiről szóló beszámolók. Augusztus közepén a Daily Mailben jelent meg, hogy Ben Desbrow, az ausztrál Queensland-i Griffith egyetem a sport és táplálkozástudományok összefüggéseivel foglalkozó munkatársa a megszokottaknál háromszor jobban hidratáló sört készített – méghozzá elektrolitok hozzáadásával –, amivel a másnaposságot lehet(?) elkerülni.
Termék még nem lett a dologból, és vélhetően nem is nagyon lesz, hiszen az ausztrálok számára is jóval egyszerűbb azt a bizonyos elektrolitot némi mogyoróval vagy pattogatott kukoricával bevinni a szervezetükbe, minthogy kedvenc sörük helyett „egészségest” igyanak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >