Sör a másnaposság ellen?
Az angoloknál a nyári tudományos cikkek, amik úgy kezdődnek: „ausztrál tudósok…”, azok olyasmik, mint nálunk az „angol tudósok” eredményeiről szóló beszámolók. Augusztus közepén a Daily Mailben jelent meg, hogy Ben Desbrow, az ausztrál Queensland-i Griffith egyetem a sport és táplálkozástudományok összefüggéseivel foglalkozó munkatársa a megszokottaknál háromszor jobban hidratáló sört készített – méghozzá elektrolitok hozzáadásával –, amivel a másnaposságot lehet(?) elkerülni.
Termék még nem lett a dologból, és vélhetően nem is nagyon lesz, hiszen az ausztrálok számára is jóval egyszerűbb azt a bizonyos elektrolitot némi mogyoróval vagy pattogatott kukoricával bevinni a szervezetükbe, minthogy kedvenc sörük helyett „egészségest” igyanak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >