Sör a másnaposság ellen?
Az angoloknál a nyári tudományos cikkek, amik úgy kezdődnek: „ausztrál tudósok…”, azok olyasmik, mint nálunk az „angol tudósok” eredményeiről szóló beszámolók. Augusztus közepén a Daily Mailben jelent meg, hogy Ben Desbrow, az ausztrál Queensland-i Griffith egyetem a sport és táplálkozástudományok összefüggéseivel foglalkozó munkatársa a megszokottaknál háromszor jobban hidratáló sört készített – méghozzá elektrolitok hozzáadásával –, amivel a másnaposságot lehet(?) elkerülni.
Termék még nem lett a dologból, és vélhetően nem is nagyon lesz, hiszen az ausztrálok számára is jóval egyszerűbb azt a bizonyos elektrolitot némi mogyoróval vagy pattogatott kukoricával bevinni a szervezetükbe, minthogy kedvenc sörük helyett „egészségest” igyanak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >