Sommelier bajnokunk
Tüű Péter az Arany Kaviár pohárnoka nyerte el idén a Magyarország sommelier bajnoka címet a bajnokság február végén tartott budapesti döntőjében. A második helyen Angermann László (Onyx), harmadikként pedig Evans Viktória (Caviar&Bull) végzett. A döntőben induló sommelier-k többek között arról adhattak számot, miként állják meg a helyüket olyan éttermi helyzetekben, amikor a pezsgőt kell felszolgálni és ételekhez italokat ajánlani, valamint különböző borokat és párlatokat kellett felismerniük. Tüű Péter 2017 után ezúttal már másodszor győzedelmeskedett, további két alkalommal pedig dobogós helyen végzett. A neves szaktekintélyekből összeállt zsűrit Fabók Mihály örökös magyar sommelier bajnok vezette. A döntőt megelőzően a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence-díjának 2018. évi nyertesei vették át a plaketteket. A 2014-ben alapított elismerésben ezúttal a tokaji Holdvölgy Pincészet (termelő kategória), a Radovin (kereskedő), a csopaki Márga Bisztró (vendéglátó), Dékány Tibor (szakíró) és Sárkány Péter (oktató) részesültek. //
Kapcsolódó cikkeink
Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka
Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a…
Tovább olvasom >Hat kategóriában ítélték oda a Magyar Sommelier Szövetség díjait
Kilencedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar…
Tovább olvasom >
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei szakmai díjait
Öt kategóriában döntött az idei Par Excellence díj odaítéléséről a…
Tovább olvasom >További cikkeink
16 százalékkal nőtt a külföldi vendégek száma 2025 első negyedévében
2025 első negyedévében közel 3,2 millió vendég érkezett a magyarországi…
Tovább olvasom >KSH: márciusban a vendégek száma 1,1, a vendégéjszakáké 5,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól
2025 márciusában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,1…
Tovább olvasom >Netrisk: a tavalyinál több biztosítást kötöttek az utazók április közepéig
Az idén megkötött utasbiztosítások száma alapján nőtt a magyarok utazási…
Tovább olvasom >