Somlói és szekszárdi tételek lesznek Budapest Borai 2015-ben
A fehérborok közül a Tornai Pincészet 2011-es Somlói Top Selection Apátsági Furmintja, vörös kategóriában pedig az Eszterbauer Pincészet 2011-es szekszárdi Tivald Cabernet Sauvignon-ja viselheti a idén a Budapest Bora elismerő címet.
A legjobb fehér és vörös tételek kiválasztása Budapest főpolgármesterének kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium mellett működő Országos Borszakértő Bizottság szakmai közreműködésével zajlott – közölte az MTI-vel pénteken a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.
A második alkalommal meghirdetett Budapest Bora verseny célja, hogy segítse a magyar borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését, a magyar borászatok fejlődését. E téren sikerként értékelhető, hogy Magyarország összes borrégiójából szép számmal érkeztek nevezések, közöttük a kisebb családi gazdaságoktól kezdve a piacon már bevezetett, jó hírnévnek örvendő borászatokig – hangsúlyozza a főváros közleménye.
Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelő főpolgármester-helyettes a 2014. októberi bírálat megkezdése előtt elmondta: a borversenyre 95 tétel érkezett, mintegy fele-fele arányban fehér- és vörösborok. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >