Sóhelyettesítő anyagok használatát engedélyezné az FDA a gyártóknak
Az FDA új szabályozási javaslata lehetővé tenné a gyártók számára, hogy sóhelyettesítőket használjanak olyan termékekben, amelyek szabványuk szerint sót tartalmaznak. A szabály nem kötelezné a gyártókat a termékek esetében új receptúra alkotására, hanem e tekintetben rugalmasságot biztosítana azoknak, akik a kodifikált szabványaikban sót vagy sóoldatot tartalmazó 140 termék valamelyikét gyártják.
Az FDA statisztikái szerint az Egyesült Államokban az emberek naponta átlagosan 3400 mg nátriumot fogyasztanak, ami jóval több, mint a legutóbbi, az amerikaiaknak szóló táplálkozási iránymutatásban ajánlott 2300 mg. A túlzott sófogyasztás negatív egészségügyi hatásai miatt a szövetségi kormány a csökkentést politikai szempontból prioritásnak nevezte.
Kapcsolódó cikkeink
Snoop Dogg új funkcionális italokat dob piacra
Snoop Dogg és a Harmony Craft Beverages Iconic Tonics néven…
Tovább olvasom >Hangsúlyosabb megjelenést kapnak az európai termékek a dán Salling Group üzleteiben
Új, „fekete csillagos” címkét vezet be üzleteiben a dán Salling…
Tovább olvasom >Új élelmiszer-vásárlási funkciókkal bővül az Alexa
Alexa technológiájának fejlesztésével igyekszik tovább javítani a digitális élelmiszer-vásárlási élményt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >