Slágertermék lett a dalgonakávé
Pár hónappal ezelőtt nem létezett dalgonakávé, csak maga a dalgona, ami egy dél-koreai édesség, és a mi törökmézünkhöz hasonlít leginkább. A népszerű utcai étel olvasztott cukorból készül némi szódabikarbóna hozzáadásával, és miután az egyveleget kilapítják, különböző formákat nyomnak bele. Ha pedig valakinek sikerült a kis szívet, csillagot vagy miegymást úgy kiszedni az édesség közepéről, hogy azt nem töri össze, akkor annak még egy dalgona a jutalma. Szöuli kávézókban és teázókban egyébként az óriási őrület előtt is lehetett kapni dalgonával készített italokat, de ezek nagyon távoli rokonságban állnak az internet aktuális kedvencével.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon/ (@foodstories.helen) által megosztott bejegyzés,
Kapcsolódó cikkeink
Új festmények a Mizo Art Coffee csomagolásain
A Mizo Coffee Selection idén nyáron ismét újraértelmezi a kávézás…
Tovább olvasom >Mennyi kávét iszik a Z-generáció?
A német kávépiac jelentős átalakuláson megy keresztül, főként a fiatalabb…
Tovább olvasom >Rekordközeli globális kávétermés várható a 2025/2026-os szezonban
A világ kávépiaca új csúcs felé közelít: az amerikai mezőgazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >NGM: már több mint félszáz cég fejlesztési terveiről született döntés a Demján Sándor Tőkeprogramban
Brüsszel nyomásgyakorlása ellenére a kormány mindent megtesz a hazai kkv-k…
Tovább olvasom >A világ 50 leginnovatívabb városa közé került Budapest
A Bloomberg Philanthropies 2025-ös Mayors Challenge versenyén Budapest bekerült a…
Tovább olvasom >