Slágertermék lett a dalgonakávé
Pár hónappal ezelőtt nem létezett dalgonakávé, csak maga a dalgona, ami egy dél-koreai édesség, és a mi törökmézünkhöz hasonlít leginkább. A népszerű utcai étel olvasztott cukorból készül némi szódabikarbóna hozzáadásával, és miután az egyveleget kilapítják, különböző formákat nyomnak bele. Ha pedig valakinek sikerült a kis szívet, csillagot vagy miegymást úgy kiszedni az édesség közepéről, hogy azt nem töri össze, akkor annak még egy dalgona a jutalma. Szöuli kávézókban és teázókban egyébként az óriási őrület előtt is lehetett kapni dalgonával készített italokat, de ezek nagyon távoli rokonságban állnak az internet aktuális kedvencével.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon/ (@foodstories.helen) által megosztott bejegyzés,
Kapcsolódó cikkeink
A bécsi kávékultúra szíve: Julius Meinl és a kávé öröksége
Bécs, a híres kávéházi kultúra otthona, 2008-ban ideiglenesen otthont adott…
Tovább olvasom >Nemcsak a kávé ára emelkedik, a fogyasztása is nő Coca-Cola HBC Magyarország adatai szerint
A tavaly szeptembertől idén augusztus végéig tartó időszakban mintegy 1…
Tovább olvasom >További cikkeink
Paradigmaváltás küszöbén az élelmezésben – A Lánchíd Klub szeptemberi ülésének vendége volt: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai szakértő
Hátrányból indulunk! Egy globális paradigmaváltás küszöbén állunk! 2030-ig a G20…
Tovább olvasom >BMI: Mélyülő zsugorodás októberben
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított októberi értéke: 47,6.…
Tovább olvasom >GKI: Versenyképességi reformok szükségessége az EU-ban és Magyarország szerepe a változásokban
Az Európai Uniónak jelentős reformokra van szüksége a Draghi jelentés…
Tovább olvasom >