Skandináviában kevésbé zsíros a sültkrumpli
Egy dán kutatás szerint már nemcsak a magyar konyha, de a nemzetközi gyorséttermeink hazai kínálata is zsírosabb, mint ugynazoknak a cégeknek a termékei sok más országban.
A 15. Európai Elhízástudományi Konferencián bemutatott,
35 ország bevonásával készült vizsgálat a KFC és McDonald's termékeit
vizsgálta, s kiderült: ugyanazon termék teljes zsírtartalma akár 40
százalékkal, míg transzzsírtartalma nagyságrendekkel különbözhet, attól függően,
hogy a világ melyik részén vásárolták. A Magyarországon mért értékek a
legrosszabbak között szerepeltek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Strandbüféket, fesztiválokat és fagyizókat vizsgált a fogyasztóvédelmi hatóság
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Netrisk: az utasbiztosítások átlagdíja 1,5 százalékkal nőtt a nyári szezonban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Elindult az „Év Szállodája 2025” pályázat – a legjobbak versenye a magyar turizmusban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >