Skandináviában kevésbé zsíros a sültkrumpli
Egy dán kutatás szerint már nemcsak a magyar konyha, de a nemzetközi gyorséttermeink hazai kínálata is zsírosabb, mint ugynazoknak a cégeknek a termékei sok más országban.
A 15. Európai Elhízástudományi Konferencián bemutatott,
35 ország bevonásával készült vizsgálat a KFC és McDonald's termékeit
vizsgálta, s kiderült: ugyanazon termék teljes zsírtartalma akár 40
százalékkal, míg transzzsírtartalma nagyságrendekkel különbözhet, attól függően,
hogy a világ melyik részén vásárolták. A Magyarországon mért értékek a
legrosszabbak között szerepeltek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a strandbüfé: már 4289 forint az átlagos „strandkombó” ára a Balatonnál
Mennyibe kerül egy lángos a Balatonnál? 2025 nyarára tovább nőttek…
Tovább olvasom >Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >