Skandináviában kevésbé zsíros a sültkrumpli
Egy dán kutatás szerint már nemcsak a magyar konyha, de a nemzetközi gyorséttermeink hazai kínálata is zsírosabb, mint ugynazoknak a cégeknek a termékei sok más országban.
A 15. Európai Elhízástudományi Konferencián bemutatott,
35 ország bevonásával készült vizsgálat a KFC és McDonald's termékeit
vizsgálta, s kiderült: ugyanazon termék teljes zsírtartalma akár 40
százalékkal, míg transzzsírtartalma nagyságrendekkel különbözhet, attól függően,
hogy a világ melyik részén vásárolták. A Magyarországon mért értékek a
legrosszabbak között szerepeltek.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor…
Tovább olvasom >