Sírjunk vagy nevessünk?
Nem kis felhördülés követte a Val-de-Travers-i lepárlóüzemek kezdeményezését, akik a hagyományosan Franciaországhoz kötött ital, az abszint készítésének exkluzív jogát szeretnék megszerezni.Francia szemtelenséggel a védett földrajzi név státusért folyamodtak, amit ha véletlenül tényleg megkapnának, semmilyen más szeszfőzde nem nevezhetné többé van Gogh, Oscar Wilde és sok más híres művész életét „megédesítő” zöld szeszét abszintnak.
Az olívaolajak árának növekedését jósolják szakemberek a görögországi pénzügyi válságra hivatkozva, ami az ottani olajbogyó-termelőket is rendkívül nehéz helyzetbe hozza. Mint ismert, Görögország a legjobb extra szűz olívaolajak forrása.
Egy európai nagyvárosokban végzett turisztikai kutatás során London nemcsak a legizgalmasabb európai város „címet” nyerte el, de a legrosszabb ételeket kínálót is. Pedig az angolok úgy tartják, néhány száz éve ők tanították meg a franciákat főzni…
A Journal of Planning Education and Research szaklapban közzétett kutatások szerint azoknak az amerikai nőknek, akik egy étteremtől ötpercnyi gyalogúton belül laknak, az átlagosnál magasabb a testtömegindexük.
Júniusban a só lett a hónap közellensége az amerikai egészségvédők lövészárkaiban – arra az egyébként tényleg szomorú tényre hivatkoznak, hogy polgártársaik között tízből kilenc túl sok sót fogyaszt.
Az idén az El Bullit a trónról letaszító, a világ legjobbjának választott dán Noma étterem eddig sem panaszkodhatott az előrendelések számára. A negyven vendéget kiszolgálni tudó helyre havi 5 000 foglalási igény érkezett, ez a szám azonban az angol Restaurant szaklap által szervezett szavazás után meghúszszorozódott – havonta ennyien szeretnék kipróbálni a 160 dollárba kerülő nyolcfogásos menüt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >