A Nespresso minden szeptemberben egy különleges termőhelyről származó, csupán néhány hétig kapható kávékülönlegességet mutat be, idén a szumátrai Singatobát kínálja az egyedi ízek kedvelőinek. A nyugati kultúra csak a 19. században fedezte fel a nehezen megközelíthető hegyekben élő batak civilizációt, ahol egy olyan kávéfajtát termesztenek, amelynek titkát éppolyan féltve őrzik, mint hagyományaikat. A batak falvakban a nők felügyelik a kávétermesztést. Az Arabica kávébabot kézzel szedik le, majd a betakarított termést lezárt zsákokban, egy éjszakán keresztül fermentálják. Reggel fűzfavesszőből készült kosarakban megmossák a babszemeket, majd kiterítik őket a napra száradni.
A Singatoba kávécseresznyéjét levegőtől védett helyen fermentálják, a héjától megfosztva, tálszerű edények alatt szárítják, majd azonnal Európába szállítják. Az elsőként betakarított szemeket gyors eljárással pörkölik, hogy a kávé ne veszítse el fekete ribizlit idéző gyümölcsös karakterét. A később betakarított, érettebb szemeket ezzel szemben nagyon lassan pörkölik, hogy a kávé erős és intenzív legyen.
A kész ital friss és intenzív ízvilága, egyéb összetevők mellett, a grapefruit üdítő karakterét ötvözi az édesgyökér zamatával. Az Arabica Blue Batak fajtából készített Singatoba jellegzetes karakterű, testes eszpresszó, amely gyümölcsös, savas, édes és fás aromák harmonikus elegyét kínálja. A leírások szerint édesgyökér fás aromáját ötvözi a tűlevelű fa, a feketeribizli-rügyek és a grapefruit frissítő karakterével. Az eredmény egy gazdag és egyedi, enyhén savas, telt ízvilág.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >