Sertéseivel Kínában nyomul az EU
Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió 26 százalékkal több sertéshúst értékesített a nemzetközi piacon 2016 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban.
Az export csaknem fele Kínába irányult, ahova az egy évvel korábbinál 76 százalékkal több uniós sertéshús került január és október között. További nagy célpiacok Japán és Hongkong voltak, Japánba 10 százalékkal, Hongkongba 31 százalékkal nőtt a kivitel.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből az is kiderül, hogy a közösség sertéshúsimportja 5 százalékkal csökkent a vizsgált időszakban, a behozatal 68 százaléka Svájcból származott. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
Uniós biztos: az Európai Bizottság mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterve garantálja az EU élelmiszerbiztonságát
Az Európai Bizottság által februárban elfogadott mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterv…
Tovább olvasom >Farkas Sándor: meg kell maradnia a területalapú támogatásnak a 2028 utáni, hétéves uniós költségvetésben is
Magyarország azt szeretné, hogy a 2028 utáni uniós költségvetési időszakban…
Tovább olvasom >Februárban csökkent a fogyasztói árindex Kínában, bő egy éve először
Kínában februárban több mint egy éve először csökkent a fogyasztói…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >