Sertéseivel Kínában nyomul az EU
Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió 26 százalékkal több sertéshúst értékesített a nemzetközi piacon 2016 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban.
Az export csaknem fele Kínába irányult, ahova az egy évvel korábbinál 76 százalékkal több uniós sertéshús került január és október között. További nagy célpiacok Japán és Hongkong voltak, Japánba 10 százalékkal, Hongkongba 31 százalékkal nőtt a kivitel.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből az is kiderül, hogy a közösség sertéshúsimportja 5 százalékkal csökkent a vizsgált időszakban, a behozatal 68 százaléka Svájcból származott. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
Kihirdették az Európai Unió mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét
A mai napon kihirdették az EU mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét…
Tovább olvasom >Tizenkét hónapja csökkennek az élelmiszerárak Kínában
Júniusban a vártnál nagyobb mértékben mérséklődött az éves infláció Kínában:…
Tovább olvasom >Szintetikus vegyületek az ételeinkben? Fontos uniós projekt hazai partnere a Tudatos Vásárlók Egyesülete
A ToxFree Life for All az EU frissen indult tudatosságnövelő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot
Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a…
Tovább olvasom >K&H: a szén-dioxid-kibocsátás magától nem csökken
Fenntarthatósági stratégia és konkrét karbonlábnyom-csökkentési tervek híján a magyar vállalatok…
Tovább olvasom >