Sertéseivel Kínában nyomul az EU
Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió 26 százalékkal több sertéshúst értékesített a nemzetközi piacon 2016 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban.
Az export csaknem fele Kínába irányult, ahova az egy évvel korábbinál 76 százalékkal több uniós sertéshús került január és október között. További nagy célpiacok Japán és Hongkong voltak, Japánba 10 százalékkal, Hongkongba 31 százalékkal nőtt a kivitel.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből az is kiderül, hogy a közösség sertéshúsimportja 5 százalékkal csökkent a vizsgált időszakban, a behozatal 68 százaléka Svájcból származott. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
Helyi gyártókkal lépne az uniós piacra a Temu
Egyre nagyobb hullámokat vet a Temu térnyerése Európában – most…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság engedélyezte a géntechnológiával módosított szójabab behozatalát az EU-ba
Az Európai Bizottság engedélyezte a géntechnológiával módosított szójabab uniós behozatalát,…
Tovább olvasom >Vámmentességet kapott több francia konyakmárka Kínában, de nem mindenki örül
Szombattól életbe lépett Kínában az Európai Unióból származó brandy-importra kivetett,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Veszélyben az élelmiszerbiztonság? Magyarország nem támogatja a Mercosur-egyezményt
Komoly aggodalmakat fogalmazott meg Nagy István agrárminiszter az EU és…
Tovább olvasom >Hasít a bevásárlóturizmus
Magyarországon 2024-ben az élelmiszerek ára az uniós átlag 94,8%-át érte…
Tovább olvasom >