Sertéseivel Kínában nyomul az EU
Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió 26 százalékkal több sertéshúst értékesített a nemzetközi piacon 2016 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban.
Az export csaknem fele Kínába irányult, ahova az egy évvel korábbinál 76 százalékkal több uniós sertéshús került január és október között. További nagy célpiacok Japán és Hongkong voltak, Japánba 10 százalékkal, Hongkongba 31 százalékkal nőtt a kivitel.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből az is kiderül, hogy a közösség sertéshúsimportja 5 százalékkal csökkent a vizsgált időszakban, a behozatal 68 százaléka Svájcból származott. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
GKI: Versenyképességi reformok szükségessége az EU-ban és Magyarország szerepe a változásokban
Az Európai Uniónak jelentős reformokra van szüksége a Draghi jelentés…
Tovább olvasom >Dinamikusan nőtt a magyar agrárexport az év első felében
Célt értek a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megújítására tett intézkedések…
Tovább olvasom >Közös online petíció indult a gazdák védelmére
A gazdatársadalom megvédése és a biztonságos élelmiszerellátás fenntartása érdekében a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 184 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Csökkent az ipari termelés Magyarországon: a német függés mérséklését sürgeti az NGM
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, naptárhatástól megtisztított adatai szerint…
Tovább olvasom >NGM: Fogyasztóvédelmi Tanács ülés a fogyasztói jogok védelme és a hazai fogyasztóvédelmi intézményrendszer hatékonysága érdekében
A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendezte meg az év…
Tovább olvasom >