Sepsiszentgyörgyön sorozatban dőlnek a kenyérrekordok
Egy héten belül másodszor is rekordnagyságú székely pityókás (krumplis) kenyeret sütöttek Sepsiszentgyörgyön a székelyföldi városban zajló Szent György-napokon. Diószegi László pék a városban vasárnap koncertező 50 éves Omega-együttesnek is meglepetést készít.
A szerdai sütés után szombaton is 100 kilogrammnál súlyosabb, 107 kilós kenyér került ki Diószegi László pékségének 13 ezer téglából külön erre a célra épített kemencéjéből. A szerdait nem, csak a szombaton sült kenyeret mérték le.
A hagyományos eljárással készített, 107 kilós kenyérhez 80 kg lisztet, 20 kg krumplipépet, 40 liter vizet, 1,5 kg élesztőt és egy kiló sót használtak fel. A korábbi sütések óta már meleg kemence fűtéséhez egynegyed köbméter fa kellett. A hatalmas kenyér 7 és fél óra alatt sült meg.A rekordnagyságú kenyeret vasárnap megszentelik, majd megkóstolhatják a városünnep résztvevői.
A cukrászattal is foglalkozó Diószegi László az MTI-nek elmondta, hogy a vasárnap este a városban koncertet adó 50 éves Omega együttesnek születésnapi meglepetést készítenek. Az Omega fellépésével zárul majd az idén kilenc napos ünnepségsorozat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint szállítmányozás – A logisztika határai és lehetőségei a Magyar Szállítmányozók Napján
„Meg kell érteni a jelent, és gondolkodni kell a jövőről.”…
Tovább olvasom >Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >