Sejttenyésztett marhazsírral lépne piacra Európában a Mosa Meat
A holland Mosa Meat kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz (EC) és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatósághoz (EFSA) a bioreaktorban előállított marhazsír európai forgalmazására vonatkozóan.

Az innováció célja, hogy javítsa a növényi alapú húshelyettesítők nyújtotta ízélményt
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
Az állati eredetű összetevőt nélkülöző innováció célja, hogy javítsa a növényi alapú húshelyettesítők, például hamburgerek, húsgolyók vagy bolognai ételek nyújtotta ízélményt.
A Mosa Meat szerint a zsír kulcsfontosságú szerepet játszik a hús ízének, aromájának és állagának megteremtésében, mondhatni a „zsír az íz lelke”. A vállalat saját elmondása alapján olyan összetevőt fejlesztett, amely a hagyományos marhahús nyújtotta gazdag kulináris élményt kínálja.
A Mosa Meat a laboratóriumi zsírt hibrid húshelyettesítők, azaz növényi és sejttenyésztett összetevők kombinációjával állítaná elő. Az EU sejttenyésztett összetevőket külön-külön jóváhagyatni rendelő új élelmiszerekre vonatkozó engedélyezési eljárása 18 hónapig is eltarthat. //
Kapcsolódó cikkeink
A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >Felpörgetve
Az energiaitalok piaca sikeres évet zárt 2024-ben, miközben egyre szélesebb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >