SÉF the World!
Nem lehet elég korán kezdeni: a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége szakmai együttműködésben a Magyar Természetvédők Szövetségével SÉF the World! címmel háromfordulós környezetvédelmi vetélkedőt hirdetett 7–12. osztályos diákok 3-4 fős csapatai számára, melynek témája a fenntartható és egészséges étkezés a húsfogyasztás csökkentésével, célja a heti húsmentes étkezési nap bevezetésének megismertetése és népszerűsítése. A vetélkedővel éppen ezért a kevesebb, de jobb minőségű hús fogyasztásának fontosságára próbálják irányítani a figyelmet. Az egészséges étkezés elveinek megtartása mellett már heti egy húsmentes nap bevezetésével is jelentős lépést lehet tenni a fenntarthatóság felé. A résztvevő csapatokat a vetélkedő sztárséfjei vezetik át egy játékos, kreatív feladatokból álló képzeletbeli főzőversenyen. A verseny közben a résztvevők megismerik a mennyiségében kevesebb, minőségében jobb hús fogyasztásának ismérveit és előnyeit, az egészséges és húsmentes étkezés gazdag kínálatát, régi, elfelejtett alapanyagait és receptjeit és az éghajlatváltozás mérséklésének lehetőségét.//
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >