Scala étterem
Lassan megszokjuk, a balatoni éttermek némelyike már a gasztronómiáról szól, így a szakács kap főszerepet. De a négycsillagos Hotel Wellamarinben egészen biztos, hogy a séfpáros egyben az egyik legfőbb reklámértéket is jelenti. Kostyál Gábor a 2010-es Bocuse d’Or Hungary verseny nyertese, Szűcs László pedig Cheflaszlo néven publikáló, világjárt szakácsblogger – ilyen vagy olyan okokból mindketten vitákat kiváltó szakmai múlttal. Közös munkájuk a hagyományos magyar értékekre és az Amerikából hazahozott attitűdre épülő stílus ötvöződése, egyelőre még bevallottan a kísérleti szakaszban. Az étterem konyháján mindemellett semmi sem „nemzetközi” vagy „újragondolt”, ugyanakkor semmi sem konzervatív, különösen nem a food styling! Jó alapanyagokból szezonális ételeket készíteni; ez az alapszabály. Ami a minőséget és a kreativitást illeti – nos, ez bizony nem tipikus balatoni vendéglátás, a környezethez képest igazán elérhető áron (a főételek ára 1600–4200 Ft között mozog). A séfek közösen találják ki a fogásokat, amit aztán a konyhán egymást váltva, de az együtt meghatározott technológiai rendben, egyformán készítenek – azaz a gasztronómiai élmény nem hasonlítható a színházihoz, amikor más szereposztásban másképpen „szól” a darab.
127150.png Zamárdi, Eötvös u. 15/1.
Tervező: Koncsag Kornél • Konyhafőnök: Kostyál Gábor, Szűcs László
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >