Scala étterem
Lassan megszokjuk, a balatoni éttermek némelyike már a gasztronómiáról szól, így a szakács kap főszerepet. De a négycsillagos Hotel Wellamarinben egészen biztos, hogy a séfpáros egyben az egyik legfőbb reklámértéket is jelenti. Kostyál Gábor a 2010-es Bocuse d’Or Hungary verseny nyertese, Szűcs László pedig Cheflaszlo néven publikáló, világjárt szakácsblogger – ilyen vagy olyan okokból mindketten vitákat kiváltó szakmai múlttal. Közös munkájuk a hagyományos magyar értékekre és az Amerikából hazahozott attitűdre épülő stílus ötvöződése, egyelőre még bevallottan a kísérleti szakaszban. Az étterem konyháján mindemellett semmi sem „nemzetközi” vagy „újragondolt”, ugyanakkor semmi sem konzervatív, különösen nem a food styling! Jó alapanyagokból szezonális ételeket készíteni; ez az alapszabály. Ami a minőséget és a kreativitást illeti – nos, ez bizony nem tipikus balatoni vendéglátás, a környezethez képest igazán elérhető áron (a főételek ára 1600–4200 Ft között mozog). A séfek közösen találják ki a fogásokat, amit aztán a konyhán egymást váltva, de az együtt meghatározott technológiai rendben, egyformán készítenek – azaz a gasztronómiai élmény nem hasonlítható a színházihoz, amikor más szereposztásban másképpen „szól” a darab.
127150.png Zamárdi, Eötvös u. 15/1.
Tervező: Koncsag Kornél • Konyhafőnök: Kostyál Gábor, Szűcs László
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyarországi vallásturizmus az európai élvonalba tartozik
Az Európai Unió országait megnézve kijelenthetjük, hogy a magyarországi vallásturizmus,…
Tovább olvasom >Megújul a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete
Megújul 300 millió forintból a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete,…
Tovább olvasom >Közülük választják ki az idei Év Bortermelőjét
Lezárult Az Év Bortermelője Magyarországon díj 2024-es jelölési szakasza. 850…
Tovább olvasom >