Sanghaji Innovációs Fórum: a magyar tojás-innovációk is reflektorfényt kaptak
Az idei Sanghaji Innovációs Fórumon Magyarország volt a díszvendég. A magyar delegáció magas szintű állami részvétellel képviseltette magát, valamint a magyar pavilon kiemelt helye és nagysága, a számos közös program továbbá a remek hangulatú kínai-magyar gasztro- és kulturális-este is emelte a rendezvény meghittségét, tette szorosabbá a két nemzet közötti barátságot.
A Sanghaji Innovációs Fórumon ráadásul a Nemzeti Innovációs Ügynökség jóvoltából több magyar cég is bemutatkozhatott. Így a tojásfehérje-alapú proteindús tejtermék-helyettesítőket, azaz a ToTu-t kifejlesztő vállalat is megmutathatta magát és innovációit a távol-keleti piacon.
„Nagyon köszönjük, hogy Magyarországot több remek és innovatív céggel együtt mi is képviselhettük. Sokan talán nem tudják, de a laktóz-érzékenyek aránya, ami hazánkban a teljes lakosságot tekintve 30% körüli, Kínában szinte a teljes népességet érinti. Ráadásul az európai trendekkel ellenkezőleg, itt egyre nagyobb igény mutatkozik a jó minőségű állati fehérjeforrások iránt. Így egy tojásfehérje-alapú túró-, sajtkrém-, epres joghurt-alternatíva létjogosultsága teljesen indokolt. Persze a hatalmas Kínai piac megismerésében, amely nagyjából 1400 millió lakost foglal magában, még csak az első gyors lépéseket tesszük”
– mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.
A magyar tejtermék-innovációk külföldi megismertetése természetesen közelebbi országokban is folytatódik. Hamarosan Belgrádban és Szkopjéban is több élelmiszer-kereskedelmi cégvezetőnek bemutatkoznak a legújabb fejlesztések.
Kapcsolódó cikkeink
Komoly átalakulásban a magyar tésztapiac
A szokások változása alapjaiban formálják át a magyar tésztapiacot –…
Tovább olvasom >Húsvéti defláció: 7,5%-kal olcsóbb a húsvéti menü az ALDI-ban
Húsvét közeledtével az ünnepi asztal lenépszerűbb termékeinek árát csökkenti az…
Tovább olvasom >Tojásvám Amerikában: újabb drágulási hullám jöhet az élelmiszerpiacon
Donald Trump újabb vámintézkedései az amerikai mezőgazdasági szektor egyik legérzékenyebb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Komoly átalakulásban a magyar tésztapiac
A szokások változása alapjaiban formálják át a magyar tésztapiacot –…
Tovább olvasom >Magyar Édességgyártók Szövetsége: stagnáló piacon egyensúlyoz a magyar édesipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és…
Tovább olvasom >Linamar és Gallicoop vezeti továbbra is a Békés vármegyei TOP100 vállalati listát
Továbbra is a Linamar Hungary Zrt. és a Gallicoop Zrt.…
Tovább olvasom >