Sanghaji Innovációs Fórum: a magyar tojás-innovációk is reflektorfényt kaptak

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 09. 10. 11:50

Az idei Sanghaji Innovációs Fórumon Magyarország volt a díszvendég. A magyar delegáció magas szintű állami részvétellel képviseltette magát, valamint a magyar pavilon kiemelt helye és nagysága, a számos közös program továbbá a remek hangulatú kínai-magyar gasztro- és kulturális-este is emelte a rendezvény meghittségét, tette szorosabbá a két nemzet közötti barátságot.

A Sanghaji Innovációs Fórumon ráadásul a Nemzeti Innovációs Ügynökség jóvoltából több magyar cég is bemutatkozhatott. Így a tojásfehérje-alapú proteindús tejtermék-helyettesítőket, azaz a ToTu-t kifejlesztő vállalat is megmutathatta magát és innovációit a távol-keleti piacon.

„Nagyon köszönjük, hogy Magyarországot több remek és innovatív céggel együtt mi is képviselhettük. Sokan talán nem tudják, de a laktóz-érzékenyek aránya, ami hazánkban a teljes lakosságot tekintve 30% körüli, Kínában szinte a teljes népességet érinti. Ráadásul az európai trendekkel ellenkezőleg, itt egyre nagyobb igény mutatkozik a jó minőségű állati fehérjeforrások iránt. Így egy tojásfehérje-alapú túró-, sajtkrém-, epres joghurt-alternatíva létjogosultsága teljesen indokolt. Persze a hatalmas Kínai piac megismerésében, amely nagyjából 1400 millió lakost foglal magában, még csak az első gyors lépéseket tesszük”

– mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár. 

A magyar tejtermék-innovációk külföldi megismertetése természetesen közelebbi országokban is folytatódik. Hamarosan Belgrádban és Szkopjéban is több élelmiszer-kereskedelmi cégvezetőnek bemutatkoznak a legújabb fejlesztések.

Kapcsolódó cikkeink