Sali-Buli az egészségtudatos étkezésért
Fél ezren játszva tanultak az egészséges életmódról az első Sali-Bulin, ahol zenével, bábszínházzal, mesesarokkal és ingyenes, személyre szabott táplálkozási tanácsokkal várták az egészségtudatosságra vágyókat. A rendezvényből befolyt teljes összeget, több mint 300 000 forintot a szervezők a Bátor Tábor részére ajánlották fel.
Amikor a gyerek tanítja a szülőket
Sikerrel zárult az eisberg első Sali-Bulija, ahol kicsik és nagyok együtt tanulhattak a zöldségekről, gyümölcsökről és az egészséges életmódról. „Az elsődleges célunk, hogy a gyermekek számára érdekessé tegyük a zöldségeket és gyümölcsöket. Sajnos nagyon kevés felnőtt fogyaszt belőlük megfelelő mennyiséget, és ez kihat a gyermekek étkezési szokásaira is. Viszont ha sikerül megszerettetni a kicsikkel a nyers zöldségeket és gyümölcsöket, ez az arány javulhat” – fejtette ki a Sali-Buli családi nap és jótékonysági esemény főszervezője, Gazsi Zoltán, az eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint fontos a szülői minta, viszont a gyerekek ugyanúgy hatással vannak a felnőttekre.
Az itthoni gyerekek közel negyede túlsúlyos
Miközben a kicsik megismerkedhettek az egészségtudatossággal ismerkedtek és meséket hallgattak, addig a szülők ingyenes, személyre szabott táplálkozási tanácsokat kérhettek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől. Kubányi Jolán, az MDOSZ elnöke elmondta, hogy a WHO ajánlása alapján 300-400 gramm zöldséget kellene fogyasztanunk naponta. „Ma a felnőtt lakosság zöldség és gyümölcsfogyasztása messze elmarad az ajánlott napi mennyiségtől. Átlagosan 150-200 grammnyit eszünk, és ez igaz a gyerekekre is, ami hozzájárul ahhoz, hogy jelenleg Magyarországon a gyerekek 20 százaléka túlsúlyos” – tette hozzá az elnök. A helyszínen megkérdezettek többsége leggyakrabban répát, paradicsomot és salátát fogyaszt, viszont a brokkoli is igen előkelő helyen szerepel a kedvencek listáján.
BÁTRAK eledele
Az eisberg a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakemberei, valamint óvónők, tanárok és családok visszajelzései alapján olyan új zöldségmixet válogatott össze, amelynek alapanyagai és vágásmérete közel áll a gyermekek szívéhez, és egyszerűen, könnyen lehet megenni.A konyhakész sárgarépa pálcikákból, színes kaliforniai paprikaszeletek és jégsaláta keverékéből álló FrissNass villa nélkül is ehető, a diákcsemege sikerrel debütált a Sali-Bulin, amelynek minden eladott darabja10 Ft-tal támogatja a Bátor Tábort. „A daganatos és más betegségekben érintett gyerekeknek és családoknak élményterápiás programokat nyújtó Bátor Tábor már ötödik éve dietetikusok által összeállított menüvel várja ingyenes programjaira a táborozókat. A kiegyensúlyozott, napi hatszori étkezést viszont nem könnyű finanszírozni, ezért is vagyunk hálásnak az eisberg támogatásáért, akik salátával és egyéb adományokkal segítik táborunkat” – köszönte meg az együttműködést Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezető igazgatója. A Sali-Buli támogatói belépőiből befolyt összeget, több mint 300 000 forintot is az Alapítványszámára ajánlották fel a szervezők.
Kapcsolódó cikkeink
A polcon vár az ebéded
Convenience, azaz kényelmi terméket azért vásárolunk, hogy az ételkészítés munkájának…
Tovább olvasom >Idén is szakmai konferencia keretében adtuk át az Év promóciója díjakat
Április 18-án került megrendezésre a már hagyományosnak számító „Év promóciója…
Tovább olvasom >Zöldségek grillre – vagy köretnek
A grillezés már régóta több mint egy főzési módszer; egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Dinamikus bővülés a SPAR franchise hálózatában: 19 új üzlet Magyarországon
A SPAR franchise hálózata 2024 első félévében 19 új üzlettel…
Tovább olvasom >Ezért fáradtak nyáron a magyarok
Évente átlagosan 44 óra alvásvesztést okoz a globális felmelegedés egy…
Tovább olvasom >