Sajtfesztivál Sajtoskálon
Egyre népszerűbb és ismertebb a sajtoskáli sajtfesztivál. Az idén mintegy kéttucatnyi sajtkészítő fölsorolhatatlanul rengeteg fajta ízes finomsága közül válogathattak a látogatók.
Magyarországon a tej és a tejtermékek fogyasztása csak a fele az Európai Unió fogyasztásának. Egyáltalán nem elégíti ki az egészséges táplálkozás szerint elvárt mértéket. Van mit tenni a sajtfogyasztás növelése érdekében, a fogyasztási kultúra fejlesztéséért. Mindezt Hegedűs Imre mondta a Magyar Sajtlovagrend képviseletében a hetedik sajtoskáli sajtfesztiválon vasárnap. Ő és lovagtársai is azért érkeztek az országosan is egyre ismertebb eseményre, hogy a tejtermékek királyait népszerűsítsék.
Az egybegyűlteket Haller Imre polgármester köszöntötte, V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy a magyar sajtok némelyike felveheti a versenyt a méltán híres francia finomságokkal.
Az ősszel a parlament elé kerülő hungarikumokról szóló törvényben is kiemelt szerepe lesz a sajtoknak, tette hozzá, hiszen a magyar gasztronómia vékony, ám igen ízes szeletéről van szó. Megemlített azt is, hogy néhány hónap múlva pályázatokkal is segítik a kisebb gazdaságokat, így a tejfeldolgozással foglalkozókat is.
Plájer János, a sajtfesztivál ötletgazdája szerint akadnak itt olyan termelők, akiknek a finomságai a a híres francia sajtokkal összehasonlítva is kiállják a próbát – írja a vasnepe.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >