Saját poharat kapott a tokaji száraz furmint
A borfajta zamatait a lehető legjobban kiemelő saját poharat kapott a tokaji száraz furmint – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.
Az egyedi boros kelyhet a világhírű Riedel cég tervezte, amely korábban dolgozott Burgundia, Bordeaux és Champagne borvidékeinek is. A műsorban elhangzott, hogy a Riedel-termékeket gyakran a „poharak Rolls-Royce-ként” emlegetik.
Georg Riedel, a vállalat vezetője elmondta, hogy olyan poharat terveztek, amely nem csupán jól közvetíti a szőlő- és borfajta jellemzőit, de illik a változatos tokaji talajhoz is. A kehely mérete egy fehérboros pohárhoz képest meglehetősen nagy, fala felül befelé záródik, így jól megőrzi a tokaji furmint sajátos illatait.
Az egyedi borospoharat számos kóstolás tapasztalatai alapján fejlesztették ki.
Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok vezetője a műsorban elmondta: a boros kehely nagy segítség lehet abban, hogy a tokaji furmint legszebb arcát lehessen mutatni belföldön és külföldön egyaránt, hiszen a speciális Riedel-pohárból kóstolva a borfajta illatát és ízét is intenzívebben lehet érezni a megszokottnál. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Magyar siker a világ legjobb borászatainak rangsorában: a Szepsy Pince a 43. helyen
2024-ben is közzétették a World’s Best Vineyards rangsorát, amely az…
Tovább olvasom >Piacismeret, kapcsolatépítés, marketing
Nem feltétlenül egyforma tapasztalatokkal a hátuk mögött, de egyformán meghatározó…
Tovább olvasom >Hullámvölgyből kifelé
Idén az extrém meleg időjárásnak köszönhetően a megszokottnál jóval korábban kezdődött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyengén indult az ősz a kiskereskedelemben
Az előző havi, augusztusi adatokhoz viszonyítva nem indult jól az…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával szűri ki az Amazon a hibás termékeket szállítás előtt
Az Amazon „Project P. I.” modellje (a P. I. a private investigator, azaz…
Tovább olvasom >Szkeptikusak a fogyasztók a vállalatok fenntarthatóságával kapcsolatban
2022 óta folyamatosan növekszik a vállalatok fenntarthatóság terén mutatott érettsége.…
Tovább olvasom >