Saját borukat ihatják az étterembe látogató britek
Régi hagyomány tér vissza a brit éttermekbe: a vacsorára érkezők magukkal hozhatják kedvenc borukat is.
Egyre több étterem kínálja ezt a lehetőséget a vendégeinek – olvasható egy internetes portálon. Ezáltal azonban nem lesz olcsóbb a divatos vendéglőben elköltött ebéd vagy vacsora: a királyság száz legjobb éttermében ugyanis átlagosan 22 fontnyi (6900 forintnyi) dugóilletéket kell fizetni csak azért, hogy a vendég a magával hozott, kedvenc nedűjét kortyolgathassa.
Az elegánsabb helyeken viszont akár 35 fontot (10 900 forintot) is elkérhetnek ezért, a bor évjáratára és értékére való tekintettel – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >