Röszkéről Kanadába is szállít az Unilever
A „Főzzön játszóteret!” program zárásaként, Röszkén az Unilever Magyarország Kft. csütörtökön gyárlátogatás
keretében mutatta be egyik legutóbbi, 1,7 millió eurós beruházásaként telepített nagysebességű gépsorát.
Az első magyar ételízesítőt, a Delikátot előállító élelmiszergyárban az is kiderült, hogy a napokban már át is adták a vonalkódokat szorgosan és rekordmennyiségben gyűjtő Tényőieknek a vadonatúj játszóteret. Augusztus közepén zárult le az Unilever Delikát márkájáva1 fémjelzett, idén fennállásának hatodik évét ünneplő játszótér- és közösségépítő kezdeményezés, amelynek eredményhirdetésére a hónap végén került sor. Ezt követően megkezdődtek az egyeztetések és maga a kivitelezés is, így Tényőn a napokban már át is adták ünnepélyes keretek között a település valamennyi lakosa összefogásának eredményeként elnyert új és biztonságos játszóteret, a debreceni játszótér átadására pedig várhatóan, október végén kerül sor.
A Szegedi Paprika Feldolgozó Vállalat (SZEPA) egykori szárító üzemét 2000-ben alakította át az Unilever élelmiszerek gyártására alkalmas létesítménnyé. Nemrégiben üzemeltek be új, nagysebességű gyártósorukat, amivel jelentősen megnőtt az üzem gyártókapacitása, évente 16 ezer000 tonna terméket állít elő éves szinten. Az 1,7 millió eurós beruházásnak köszönhetően a röszkei gyár vált a sütőzacskós termékek egyedüli gyártójává a nyugat-európai piac számára. Kocsis Zoltán a gyár vezetője elmondta, hogy 760 féle alapanyagból , 1600 féle csomagoló anyagban 960 féle terméket állítanak elő. A több mint 250 főt foglalkoztató Csongrád megyei egységből 20 országba exportálnak – aminek aránya eléri a 70 százalékot -, az európai országokon kívül Kanadába és Ausztráliába is.
Az első magyar ételízesítő, a Delikát, a Szegedi Paprika Feldolgozó Vállalatnál dolgozó Gregus Ákos vezette csapat szakértelmének és gondos munkájának köszönhetően 1970 őszén került a hazai csemegebolt-hálózatok polcaira, 2010-ben pedig már 40. éves fennállását ünnepelte. A tízféle zöldséget tartalmazó ételízesítő receptúrája fő karakterisztikájában nem változott a több mint négy évtized alatt, azonban a korszerű táplálkozás jegyében jódozott sóra cserélték a korábbi konyhasót. Az idei magyar termék rendeletben foglaltak alapján a Delikát a „hazai előállítású termék” kategória feltételeinek felel meg.
(munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >