Rosenstein Tibor kapta az idei Gundel-díjat
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón jelentette be Kovács László, a Magyar Vendéglátósok Ipartestületének elnöke: az ipartestület által alapított Gundel-díjat a legfontosabb hazai szakmai szervezetek döntése alapján Rosenstein Tibor kapta.
A Kitüntetési bizottság 17 tagja – 13 szakmai szervezet, a Gundel család egy tagja, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 1-1 fő képviseletében – 11 jelölt közül választotta ki azt a személyt, akit a méltónak talált a „szakma Kossuth-díjára”. A Kitüntetési Bizottság az 2018. évi Gundel Károly-díjat Rosenstein Tibornak, a budapesti Rosenstein Vendéglő tulajdonosának ítélte oda. A szakember a hagyományos vendéglátás képviselőjeként éttermében a tradicionális magyar és zsidó konyhát és ízeket követi, nemzetközi trendekkel is kiegészítve, úgy hogy amolyan „rosenstein-es” legyen. Fiával, Róberttel már hosszú évek óta együtt dolgoznak, így a hagyomány és az ízek apáról fiúra öröklődnek. A Gundel-díj ünnepélyes átadása a hagyományos MVI Gálaebéden kerül sor az Öbölház Rendezvényközpontban a Kopaszi gáton, 2018. november 25-én.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >