Rosalia fesztivál – A buborékok és a Kunsági borvidék a középpontban
Mintegy hatvan pincészet borai, gasztronómiai kiállítók, koncertek, családi és egyéb programok várják a látogatókat június 10. és 12. között a Városligetben a 11. Rosalia fesztiválon, melynek idei kiemelt témái a buborékok és a Kunsági borvidék lesznek.

A Kunsági Borvidék és a buborékok a Rosalia Fesztivál kiemelt témái
A Rosalia idén jelentkezik először kiemelt témával, a fesztivál így részben a „buborékokról fog szólni”. A minden borász kiállítónál kötelezően kínálandó rosék mellett számos helyen lehet ugyanis gyöngyöző- és habzóbort vagy akár tradicionális eljárással készített pezsgőt kérni – mondták el a rendezvény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Antal Gábor és Oláh Rita főszervezők.
Mint hozzátették, a fesztiválon kiemelt szerepet kap egy borvidék is, első alkalommal a friss, gyümölcsös borairól ismert Kunság, amely éppen a rosék terén különösen erős.
Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy a Rosalia fesztivál immár hetedik éve tart ki a Városliget mellett és hoz a parkba minőségi közönséget.
Emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy az elmúlt időszakban maga a Városliget is megújult. Számos elemet adtak át a Liget Budapest projekt eredményeként, köztük két olyan ikonikus középületet, mint a Néprajzi Múzeum új otthona és a Magyar Zene Háza, valamint a megújult zöldfelületek, Millennium Háza és Vakok Kertje mellett többek között egy új promenádot a Dózsa György út mentén, ballonkilátót, nagyjátszóteret, futókört, sportpályákat, kutyafuttatókat és botanikus kertet – sorolta.
Diós Máté, a móri Paulus Molnár Borház vezetője, a fesztivál idei borának készítője elmondta, a SPAR Magyarországgal közösen kiírt Rosalia bora pályázaton nyertes tételük merlot, pinot noir és kékfrankos fajták felhasználásával készített házasítás, amellyel egy testesebb, krémesebb rosét szerettek volna elkészíteni.
Maczelka Márk, a Rosalia szakmai főtámogatója, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője arról számolt be, hogy borértékesítésük mintegy 20 százalékát már a rosék adják.
A szervezők tájákoztatása szerint a Rosalia gasztronómiai kínálatának gerincét a street food irányzat adja, de lesz a fesztiválon modern kisvendéglő is újragondolt magyar specialitásokkal, kézműves desszert és prémium sajt is.
A Rosalia színpadon fellép mások mellett a Random Trip, Tóth Vera, a Jazzy rádió DJ-i, a Rutkai Bori Banda és az Erik Sumo Band is, a gyerekeket kreatív kuckó várja, a rendezvény utolsó napján pedig Rosalia Brunchot is tartanak.
A belépés ismét ingyenes lesz, kóstolni azonban csak a helyszínen vagy elővételben is megvásárolható, Rosalia logós pohárban lehet majd. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >A mostani fejlesztések évtizedekre meghatározhatják a borászat jövőjét
A magyar borászat jövőjét évtizedekre meghatározhatják a mostani fejlesztések, a…
Tovább olvasom >Borpromóciós támogatás segíti a hazai termelők piacra jutását
Hamarosan indul a hazai borok bel- és külföldi népszerűsítését segítő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >Megnyitott a dubaji Gulfood, 24 kiállító az AMC standján
A világ vezető élelmiszeripari szakkiállításai közül az egyik a dubaji…
Tovább olvasom >Kihirdették a 10. jubileumi K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit
Tizedszer hirdették ki a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit.…
Tovább olvasom >