Romlott az amerikai fogyasztói hangulat februárban
Erősen romlott az amerikai fogyasztói hangulat februárban – derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek végleges adatait pénteken tették közzé.
A fogyasztói hangulatindexet az előzetes 95,5 pontról 93,8 pontra szállította le az egyetem, míg az elemzők emelést, 95,7 pontot vártak. A mutató a januári 91,2 pontos, közel kétéves mélyponthoz képest a fogyasztói várakozások enyhe javulását jelzi, míg a jelenlegi gazdasági helyzet megítélése romlott.
Az index mindenkori rekordját 2000 januárjában érte el 111,40 ponttal, míg 1980 májusában rekordmélységbe süllyedt, 51,70 ponton állt.
A Michigan hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjúban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Komoly tárgyalások zajlanak a vámháború lezárásáról
Csak őszinte szándékkal lehet tárgyalni – így reagált a kínai…
Tovább olvasom >Új piacokat keres az EU az élelmiszeripar számára
Az amerikai piac kiesése komoly kihívást jelent az Európai Unió…
Tovább olvasom >Az Egyesült Államok kormánya betilt több szintetikus élelmiszerszínezéket
Az Egyesült Államok kormánya betilt több, széles körben használt szintetikus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: árréskorlátozást vezetne be a kormány a háztartási cikkeket árusító boltokra
A kormány szerdán tárgyalhatja, csütörtökön pedig várhatóan elfogadhatja azt az…
Tovább olvasom >Drágább Barbie, soványabb Heinz – Trump vámjai átrajzolják a globális fogyasztói piacot
Donald Trump vámpolitikájának hatása egyre több iparágat érint: játékgyártók, autóipari…
Tovább olvasom >Csaknem 20 százalékkal olcsóbb élelmiszerek? A kormány elégedett az árréscsökkentés eredmnyeivel
„Egyre több terméket lehet olcsóbban megvásárolni az árréscsökkentésnek köszönhetően, az…
Tovább olvasom >