Romániában elkészült a világ legnagyobb zöldségsalátája
A világ legnagyobb zöldségsalátáját készítették el vasárnap a Bukarest melletti Pantelimon városban: a 19 tonnás világcsúcsot a Guinness Rekordok könyvének képviselője a helyszínen egy teherautó-mérleggel hitelesítette.
Az extraméretű salátához hat tonna paradicsomot, négy tonna uborkát, négy tonna zöldsalátát és két-két tonna hagymát, sárgarépát és paprikát mosott meg és szeletelt fel több mint ezer önkéntes. A zöldsaláta kivételével minden zöldség hazai termék volt, a kukták többsége pedig a legnagyobb romániai vendéglátó-ipari szakközépiskola diákja. A saláta ízesítéséhez 800 liter olívaolajat és négy mázsa sót használtak fel.
Ezzel az akcióval avatták fel Bukarest legújabb kiállítási csarnokát. Az Exporom-komplexumban a zöldséghámozás idején táplálkozás-szakértők tartottak előadásokat a kamaszoknak az egészséges étkezésről és az elhízás veszélyeiről.
A hatalmas zöldségsalátát nemcsak elkészíteni, hanem megenni is nehéz feladat: ebben az ország számos szociális otthona fog segédkezni, amelyekbe az éjszaka folyamán szállítják ki a „kóstoló a világ legnagyobb salátájából” feliratú, kilós adagonként csomagolt salátás-dobozokat.
Románia ezzel a görög Kréta szigetének 13 és fél tonnás salátarekordját döntötte meg: több mint öt tonna zöldséggel vert rá az eddigi csúcstartóra. Este „Ingyen Sör” vagyis a Bere Gratis pop-rock együttes zárta a vegetáriánus bulit. (Baranyi László, MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >