Romániában 5,9 százalékra csökkent áprilisban az éves infláció
Romániában 5,9 százalékra csökkent áprilisban az éves infláció – közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Márciusban 6,6 százalék volt az éves inflációs ráta. Áprilisban a szolgáltatások ára 10,05 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A nem élelmiszer jellegű termékek 7,17 százalékkal, az élelmiszerek, italok és dohányáru pedig 2,07 százalékkal drágultak. A postai szolgáltatások díjszabása nőtt legnagyobb mértékben, 26,25 százalékkal. A mosószerek 25,64, a gyógyszerek 23,86, a közüzemi szolgáltatások 16,49, az egészségügyi szolgáltatások 13,67, a gyümölcskonzervek 10,78, a marhahús pedig 9,25 százalékkal drágult. A legnagyobb árcsökkenést a búzaliszt (30 százalék), a kukoricadara (28 százalék), a vaj (23,3 százalék) és az étolaj (22,6 százalék) mutatta. Márciushoz képest 0,08 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Romániában. Az élelmiszerek 0,37 százalékkal drágultak, a szolgáltatások 0,63 százalékkal, míg a nem élelmiszer jellegű termékek ára 0,35 százalékkal csökkent.
Kapcsolódó cikkeink
Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >Nagy Márton: továbbra is alacsony szinten az infláció
Az infláció az előzetes kormányzati jelzéseknek megfelelően kedvező, alacsony szinten…
Tovább olvasom >Mérsékelten nőtt az infláció októberben Csehországban
Szeptemberről októberre 0,3 százalékkal nőtt az infláció Csehországban, amely éves…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >