Romániában 5,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az első negyedévben
Romániában a nyers adatok szerint 5,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az idei első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte szerdán a román országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a növekedés 8 százalékos volt.

Nőtt az első negyedévben a román kiskereskedelem
A nyers adatok szerinti a növekedés főleg az üzemanyag-eladás 9,8 százalékos emelkedésének köszönhető, a nem élelmiszerek értékesítési volumene 7 százalékkal nőtt, míg élelmiszerekből, italokból és dohánytermékekből 1,7 százalékkal többet adtak el.
Márciusban a román kiskereskedelmi forgalom volumene mind a nyers, a mind a naptárhatással kiigazított érték szerint 5,5 százalékkal nőtt a tavalyi év harmadik hónapjához mérten. Februárhoz képest 0,4 százalékos volt a forgalom szezonálisan és naptárhatással kiigazított növekedése.
Tavaly egész évben 10,1 százalékkal nőtt Romániában a kiskereskedelmi forgalom éves összevetésben, miután 2020-ban 2,2 százalékkal emelkedett 2019-hez képest. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Meglepően jól sikerült a január a kiskereskedelemben
A gyenge évzáráshoz képest 2,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ami…
Tovább olvasom >Ellenőrzést tartott a fogyasztóvédelem a Lehel téri piacon
Ellenőrzést tartott a fogyasztóvédelem a Lehel téri piacon: lejárt élelmiszereket…
Tovább olvasom >Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >