Rómában eszik a legtöbb fagylaltot Olaszországban
Fejenként évi tizenkilenc kilogrammal Rómában fogyasztják a legtöbb kézműves fagylaltot Olaszország városai között, kedvenc íznek pedig a hagyományosak számítanak.
Valószínűleg a Rómába látogató turisták tömege is segít abban, hogy az úgynevezett kézműves fagylalt fogyasztása az Örök Városban a legmagasabb Olaszországban.
Rómában fejenként évi hat-hét kilogrammal több kézműves fagylaltot esznek, mint a többi olasz városban – közölte az itáliai fagylaltfogyasztásról készült felmérését a Kézművesek Olasz Szövetsége (CNA).
Ami a preferenciákat illeti, a hagyományos ízekből fogy a legtöbb: az első helyen a csokoládé áll (27 százalék), a mogyoró (20 százalék), a citrom (13 százalék) és az eper (12 százalék) előtt. Ezeket a vanília (10 százalék), a csokoládéreszelékes sztracsatella (9 százalék) és a pisztácia (8 százalék) követi.
Júliusban nyílik meg az olasz fagylaltkészítés történetét bemutató első múzeum a híres olasz fagyimárka, a Carpigiani fellegváraként ismert Aurola Emiliában, Bologna mellett – közölte az olasz sajtóval a cégalapítók nevét viselő Poerio és Bruno Carpigiani Alapítvány.
A múzeumi dokumentumokból kiderül, hogy az olasz fagylaltot elsőként egy bellunói cukrász exportálta Bécsbe, az utcai tölcsért pedig Italo Marchionni hozta divatba 1903-ban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Föld napja: Felemás a magyar lakosság klímatudatossága
Április 22-e a Föld napja, így kifejezetten aktuális kérdés a…
Tovább olvasom >Országos kampányt indított a Tej Terméktanács a trappista sajt népszerűsítésére
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista…
Tovább olvasom >Bizalomzuhanás a globális gazdaságban az amerikai vámháború nyomán
A világgazdaság vezető szereplőinek gazdasági bizalmi indexei jelentősen romlottak az…
Tovább olvasom >