Roham az új belvárosi Nordsee-ben
Nem várt érdeklődés és vásárlói roham nyilvánult meg a hétvégén a néhány napja megnyitott új Váci utcai Nordsee étterem iránt. Meglepő módon a budapestiek az igazi ínyencségek, így például a langusztafarok miatt rohanták meg a Nordsee éttermet.
Pekár Botond igazgató az első hétvége tapasztalatait összegezve elmondta, hogy a legdrágább – 5600 forintba kerülő – langusztafarokból olyan sokat adtak el, hogy már szombat estére szinte kifogytak a készletekből. Az igazgató szerint a vásárlók fele budapesti, míg a másik fele turista volt – ez utóbbiak össze tudták hasonlítani a belvárosi Nordsee-t külhoni társaival.
A Váci utcában megnyitott Nordsee étterem állja a próbát, hiszen választéka és árai egyaránt megegyeznek a Nyugat-európában megszokottal. A halételek fogyasztásának kultúrája ugyanakkor nálunk még korántsem egyezik meg az ausztriaival vagy németországival. A most megnyílt pesti Nordsee-ben a németországi központból szállított ételeket szervírozzák – hetente kétszer érkezik friss árú, amelyet a 80 személyes étteremben és a közeljövőben megnyíló teraszon fogyaszthatnak a vendégek. Bár a megnyitót nem előzte meg semmiféle hírverés a napi forgalom az első héten fokozatosan emelkedett és a látogatók száma 400 fölött stabilizálódott. A nyár végétől beindul a házhoz szállítás is és az év végén Budán is megnyílik az első Nordsee.
A budapesti étterem nyitás a németországi anyacég új stratégiájának egyik első jele. A korábban Ausztriára és Németországra koncentráló Nordsee ugyanis új piacokon kíván megjelenni – ennek jegyében Dél-európában és a balkáni országokban is nyitnak éttermeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >