Rendhagyó pezsgőkóstoló Budapest szívében

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 03. 25. 10:52

2009. március 19-én első alkalommal rendezte meg a Törley Pezsgőpincészet a Pezsgő-est elnevezésű prémium pezsgőkóstolóját a Magyar Tudományos Akadémia Krúdy-termében.

Az impozáns, pincehangulatot
idéző helyszín méltó körülményt
biztosított a rendezvénynek, melyen Magyarország
top gasztronómiai képviselői és a szaksajtó
neves képviselői vettek részt. Az est házigazdája
és moderátora Dr. Csizmadia András volt. A
rendezvényen a meghívottak a Törley
Pezsgőpincészet által termelt és forgalmazott,
kizárólag a tradicionális pezsgőkészítés
technológiájával előállított
pezsgőkülönlegességeket kóstolhatták
meg. Az eseményen 4 pezsgőmárka mutatkozott be
különböző standokon: a Törley, a François,
a Champagne Laurent-Perrier és a Champagne Alfred Gratien.
Természetesen mind a négy márkát
elismert, kiváló szakemberek mutatták be a
nagyérdeműnek: Koczuba Róbert a Törley
Pezsgőpincészet pezsgőmestere, Romsics László
a François pezsgőket is előállító
György-Villa Pincészet főborásza, Arnaud Longuent
a Champagne Laurent-Perrier Észak-Kelet Európáért
felelős régiómenedzsere és Olivier Dupré
a Champagne Alfred Gratien kereskedelmi vezetője. A kiváló
pezsgőkön kívül gasztronómiai élvezetekkel
is készültek a szervezők. A rendezvényen
felvonultatott tíz pezsgő mindegyikéhez kreáltak
az adott pezsgőhöz tökéletesen illő falatkát,
ezzel is bemutatva a pezsgők sokszínűségét és
azt, hogy ezen italok akár egy teljes menüsor méltó
képviselői is lehetnek.

A Pezsgő-esten került először
bemutatásra a Törley Pezsgőpincészet 2006-os
évjáratú Chardonnay nyerspezsgője és a
Champagne Alfred Gratien Brut Rosé pezsgője. Az esemény
zárásaként kisorsolásra került a
vendégek között mind a négy márkából
1-1 palack magnum pezsgő.

Kapcsolódó cikkeink