Rekordszámú magyar vendégre számít a horvát idegenforgalom
Szeptember végéig az idei 600 ezredik magyar vendég is megérkezhet Horvátországba, így megdőlhet a tavalyi 572 ezres rekord – mondta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az M1 aktuális csatornán.
Marin Skenderivic ismertette, hogy a magyar vendégek körében a legnépszerűbb a Kvarner-öböl térsége, a Rab- és a Krk-sziget, valamint Isztria, vagyis az Adria északi, Magyarországhoz legközelebbi része. Dubrovnikot a nagy távolság és az autópálya hiánya miatt kevesebb magyar keresi föl, de más országokból olyan sokan érkeznek oda, hogy olykor korlátozásokat kell bevezetni a zsúfoltság miatt – tette hozzá.
A képviseletvezető megjegyezte, hogy a tapasztalatok szerint a magyarok a tengerparti fürdőzés mellett szeretnek városnéző túrákra indulni és kirándulni is, hiszen – mint mondta – mindenhol föllelhetők a több mint 800 éves közös történelem emlékei. Megjegyezte, hogy az árak idén kissé nőttek és 10 év után az autópályadíjakat is emelték, de más úti célokhoz képest a szolgáltatások ár-érték aránya továbbra is kedvező.
Marin Skenderivic közölte, hogy Horvátország az idei szezonban 17 millió turistára, körülbelül 100 millió vendégéjszakára és 12 milliárd euró bevételre számít. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Nacsa Lőrinc: turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon
Turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon, amihez a vallási turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >