Rekordméretű grillnyársat sütött a SPAR Keszthelyen
Új magyar rekord született ma Keszthelyen. A SPAR a helyi hipermarket parkolójában kollégáinak segítségével megsütötte Magyarország leghosszabb, 20 méteres grillnyársát. A kezdeményezéssel az üzletlánc célja a minőségi húsfogyasztás népszerűsítése volt.
Vas Zsolt, a SPAR Frissőre felügyeli a rekordkísérletet
A Regnum nyársrekordhoz az ötletgazda SPAR Magyarország vásárlói egy online játékban gyűjtötték a centimétereket, így került a parázs fölé a gigantikus – egészen pontosan 2000 centiméter hosszú – rablóhús. Vas Zsolt, a SPAR Frissőre elmondta: a kerti sütés egyik legváltozatosabb, rendkívül könnyen elkészíthető finomsága a grillnyárs, amelyet a világ szinte összes országában készítenek, általában helyi alapanyagokból. A magyar gasztronómiában a grillnyársat, avagy ahogy sokan ismerik, saslikot, rablóhúst egyedi fűszerezésű húsok mellett különféle zöldségekkel, szalonnával, gombával készítik. A mai rekord során is ezt a magyaros receptet vették alapul, a nyársra végül a sertéscomb mellett cukkini, gomba, kaliforniai paprika, vöröshagyma és császárszalonna került.
A célkitűzésnek megfelelően elkészített 2000 centiméteres grillnyárssal új magyar rekord született Keszthelyen. A szervezők a gigantikus étel elkészítéséhez 64 kilogramm alapanyagot használtak fel. A 25 darabból összerakott hatalmas grillnyársat húszan tették rá a speciális grillsütőre és 30 perc kellett ahhoz, hogy az étel elkészüljön. A hitelesítés után több mint 100 vendég lakott jól belőle.
„Az elmúlt években ismét rendkívüli módon népszerűvé váltak a hagyományos grillételek. A SPAR elkötelezett a minőségi húsfogyasztás iránt, ezért üzleteink kínálatában egyre több grilltermék jelenik meg. A SPAR az egyetlen olyan kereskedelmi lánc, amely saját húsüzemmel rendelkezik. A bicskei Regnum húsüzemben évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst dolgoznak fel a szakemberek és látják el friss áruval a cégcsoport több mint 500 hazai áruházát. Örvendetes módon az elmúlt évben nőtt a sertéshús-fogyasztás, s a várakozásaink szerint a jövőben is egyre többen fogyasztanak szigorúan ellenőrzött körülmények között feldolgozott magyar sertéshúst”, hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
Kapcsolódó cikkeink
Országos összefogásra hív a SPAR – indul az állateledel-gyűjtés a rászoruló négylábúaknak
Idén immár ötödik alkalommal szervezi meg a SPAR Magyarország és…
Tovább olvasom >A fenntartható vásárlásért kampányol a SPAR Szlovéniában
Szlovéniában újabb lépést tett a SPAR a fenntarthatóság felé vezető…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >ÖRT-NMHH Minikonferencia: Merre tovább influenszer reklámozás?
Milyen szabályok vonatkoznak ma az influenszerekre? Hol húzódnak az etikai…
Tovább olvasom >Bővül az ALDI app: ezentúl kuponok is elérhetők
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ALDI applikáció. A vásárlók mostantól bármely…
Tovább olvasom >