Rekordméretű grillnyársat sütött a SPAR Keszthelyen
Új magyar rekord született ma Keszthelyen. A SPAR a helyi hipermarket parkolójában kollégáinak segítségével megsütötte Magyarország leghosszabb, 20 méteres grillnyársát. A kezdeményezéssel az üzletlánc célja a minőségi húsfogyasztás népszerűsítése volt.
Vas Zsolt, a SPAR Frissőre felügyeli a rekordkísérletet
A Regnum nyársrekordhoz az ötletgazda SPAR Magyarország vásárlói egy online játékban gyűjtötték a centimétereket, így került a parázs fölé a gigantikus – egészen pontosan 2000 centiméter hosszú – rablóhús. Vas Zsolt, a SPAR Frissőre elmondta: a kerti sütés egyik legváltozatosabb, rendkívül könnyen elkészíthető finomsága a grillnyárs, amelyet a világ szinte összes országában készítenek, általában helyi alapanyagokból. A magyar gasztronómiában a grillnyársat, avagy ahogy sokan ismerik, saslikot, rablóhúst egyedi fűszerezésű húsok mellett különféle zöldségekkel, szalonnával, gombával készítik. A mai rekord során is ezt a magyaros receptet vették alapul, a nyársra végül a sertéscomb mellett cukkini, gomba, kaliforniai paprika, vöröshagyma és császárszalonna került.
A célkitűzésnek megfelelően elkészített 2000 centiméteres grillnyárssal új magyar rekord született Keszthelyen. A szervezők a gigantikus étel elkészítéséhez 64 kilogramm alapanyagot használtak fel. A 25 darabból összerakott hatalmas grillnyársat húszan tették rá a speciális grillsütőre és 30 perc kellett ahhoz, hogy az étel elkészüljön. A hitelesítés után több mint 100 vendég lakott jól belőle.
„Az elmúlt években ismét rendkívüli módon népszerűvé váltak a hagyományos grillételek. A SPAR elkötelezett a minőségi húsfogyasztás iránt, ezért üzleteink kínálatában egyre több grilltermék jelenik meg. A SPAR az egyetlen olyan kereskedelmi lánc, amely saját húsüzemmel rendelkezik. A bicskei Regnum húsüzemben évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst dolgoznak fel a szakemberek és látják el friss áruval a cégcsoport több mint 500 hazai áruházát. Örvendetes módon az elmúlt évben nőtt a sertéshús-fogyasztás, s a várakozásaink szerint a jövőben is egyre többen fogyasztanak szigorúan ellenőrzött körülmények között feldolgozott magyar sertéshúst”, hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
Kapcsolódó cikkeink
NKFH: hársfavirág teát hívott vissza a Spar
A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. hársfavirág teát hívott vissza esetleges…
Tovább olvasom >4,8%-kal kevesebb energiafogyasztás, 90% hazai forrás az élelmiszereknél – a SPAR új fenntarthatósági mérlege
A SPAR Magyarország 2024-ben is jelentős előrelépéseket tett a fenntartható…
Tovább olvasom >NKFH: növényvédőszer miatt mákot hívtak vissza a forgalomból
Nem engedélyezett növényvédőszer miatt étkezési mákot hívott vissza a Spar…
Tovább olvasom >További cikkeink
A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >Digitális korszakváltás a Rossmann-nál – újabb 30 digital signage eszközt helyez ki a drogéria
A Rossmann Magyarország újabb mérföldkőhöz érkezett digitális fejlesztései terén: július…
Tovább olvasom >MOHU: Több száz millió forintot adományoztak a visszaváltók
Ünnepélyes keretek között adta át a MOHU a kötelező visszaváltási…
Tovább olvasom >