Rekordméretű grillnyársat sütött a SPAR Keszthelyen
Új magyar rekord született ma Keszthelyen. A SPAR a helyi hipermarket parkolójában kollégáinak segítségével megsütötte Magyarország leghosszabb, 20 méteres grillnyársát. A kezdeményezéssel az üzletlánc célja a minőségi húsfogyasztás népszerűsítése volt.
Vas Zsolt, a SPAR Frissőre felügyeli a rekordkísérletet
A Regnum nyársrekordhoz az ötletgazda SPAR Magyarország vásárlói egy online játékban gyűjtötték a centimétereket, így került a parázs fölé a gigantikus – egészen pontosan 2000 centiméter hosszú – rablóhús. Vas Zsolt, a SPAR Frissőre elmondta: a kerti sütés egyik legváltozatosabb, rendkívül könnyen elkészíthető finomsága a grillnyárs, amelyet a világ szinte összes országában készítenek, általában helyi alapanyagokból. A magyar gasztronómiában a grillnyársat, avagy ahogy sokan ismerik, saslikot, rablóhúst egyedi fűszerezésű húsok mellett különféle zöldségekkel, szalonnával, gombával készítik. A mai rekord során is ezt a magyaros receptet vették alapul, a nyársra végül a sertéscomb mellett cukkini, gomba, kaliforniai paprika, vöröshagyma és császárszalonna került.
A célkitűzésnek megfelelően elkészített 2000 centiméteres grillnyárssal új magyar rekord született Keszthelyen. A szervezők a gigantikus étel elkészítéséhez 64 kilogramm alapanyagot használtak fel. A 25 darabból összerakott hatalmas grillnyársat húszan tették rá a speciális grillsütőre és 30 perc kellett ahhoz, hogy az étel elkészüljön. A hitelesítés után több mint 100 vendég lakott jól belőle.
„Az elmúlt években ismét rendkívüli módon népszerűvé váltak a hagyományos grillételek. A SPAR elkötelezett a minőségi húsfogyasztás iránt, ezért üzleteink kínálatában egyre több grilltermék jelenik meg. A SPAR az egyetlen olyan kereskedelmi lánc, amely saját húsüzemmel rendelkezik. A bicskei Regnum húsüzemben évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst dolgoznak fel a szakemberek és látják el friss áruval a cégcsoport több mint 500 hazai áruházát. Örvendetes módon az elmúlt évben nőtt a sertéshús-fogyasztás, s a várakozásaink szerint a jövőben is egyre többen fogyasztanak szigorúan ellenőrzött körülmények között feldolgozott magyar sertéshúst”, hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
Kapcsolódó cikkeink
Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >Egyre több a hazai saját márkás termék a nemzetközi SPAR polcokon
2023-hoz képest ötször több, összesen 3,3 ezer tonna terméket exportált…
Tovább olvasom >Közel 5%-os forgalombővülést ért el tavaly a SPAR Magyarország
Összesen 1111,6 milliárd forint forgalmat ért el 2024-ben a SPAR…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >