Régi bódulatunk
Újra abszint lesz az abszint! Októbertől újra az eredeti 19. századi receptek alapján készül a világon először gyártott Pernod Absinthe. Mint ismeretes, növényi összetevőinek fiktív káros hatásaira hivatkozva az abszintot 1915-ben betiltották az európai és az amerikai piacon – a franciaországi borlobbi által koholt és terjesztett vádak alapján.
A recept három markáns ponton változik (vissza): az abszint alapja mostantól nem gabona-, hanem az autentikus borpárlat lesz, a sokáig ördögi hatással felruházott, Ponterlier-ből származó fehér üröm ismét belekerül, és színét a különféle festékanyagok helyett megint a csalánkivonat fogja adni. Ugyanattól a valamikor rituális módon ivott, 50-80 százalék alkoholtartalmú italtól várhatjuk tehát a „bódult” ihletet, mint annak idején sok francia művészzseni – egyelőre csak arról nem szól a fáma, mennyibe fog ez nekünk kerülni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >