Reggel 6-tól este 8-ig
Molnár György (35), az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnökségi tagja az egyesület beszámoló és tisztújító közgyűlése előtti percekben, írásban jelentette be, hogy a továbbiakban nem kíván tisztséget betölteni a szervezetben. A Hadik Hotel konyhafőnöke, aki egyben a BGF KVIF szaktanára, 2003-ban lépett a tagság sorába, és Mózes Péter regnálásának esztendejében választották be az Étrend elnökségébe.– Sajnos az utóbbi évek viharai nem múltak el nyomtalanul az Étrend felett – kezdi a beszélgetést Molnár György. – Sándor Dénes hivatalba lépésekor még nem létezett az MGE, és akkoriban az MNGSZ is meglehetősen gyenge szervezetként üzemelt. Aztán Cseh Jánosnak nem sikerült érvényesíteni az elképzelését, ezért távozott a megalakuló MGE-be, és magával vitte a tagság hozzá hasonlóan gondolkodó részét. Az őt követő Mózes Péter remek dolgokat akart megvalósítani, de a 2008-as közgyűlés nem támogatta elképzeléseit, ezért távozott – szintén nem egyedül…
Ebben az időszakban a formálisan még mindig bejegyzett elnökként funkcionáló Sándor Dénes és Molnár György próbáltak tenni azért, hogy ne hulljon végképp szét az egyesület.
– Őszintén reméltem, hogy fel lehet hozni a szervezetet az évekkel korábbi szintre – folytatja Molnár György –, ezért vállaltam ismét el az elnökségi tagságot. Sajnos az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy ez a tevékenység teljes embert kíván. Konyhafőnökként dolgozom, emellett tanítok a főiskolán és egy szakképző iskolában, ez a hét öt munkanapjából háromszor reggel hattól este nyolcig tartó elfoglaltság. Emellett az Étrend jövőjével kapcsolatos elképzeléseim is eltérnek a vezetőség által preferált iránytól.
Figyelemre méltó gondolatokat fogalmaz meg a – még mindig – fiatal szakember. A szakmai szervezetekkel kapcsolatos relatív érdektelenség oka tehát nemcsak a nem megfelelő szakmai, illetve tagtoborzó tevékenység, hanem a szakácsok, konyhafőnökök többségének megélhetéssel kapcsolatos napi harca, amely egyszerűen nem hagy időt, energiát az ilyen irányú aktivitásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >