Rebianával édesítene a Coca-Cola
Az üdítőital-gyártó vállalat a Cargill céggel közösen új, természetes édesítő kifejlesztését jelentette be.
Az atlantai székhelyű Coca-Cola elindította az engedélyezési
eljárásokat, egy új, rebiana névre keresztelt édesítőszer használatával
kapcsolatban.
A rebiana alapanyaga egy dél-amerikai gyógynövény, a stevia,
amelyet a fejlesztésbe bevont Cargill élelmiszerek édesítésére már korábban
használt. Az engedélyezés körül a legnagyobb problémák éppen ebből adódhatnak, ugyanis
az említett növényből nyert kivonatok élelmiszeripari adalékanyagként történő
alkalmazása sem az Egyesült Államokban, sem az Európai Unióban nem
engedélyezett. Szabad ugyanakkor diétás kiegészítőként használni.
A rebiana édesítésű üdítők valószínűleg így nem az európai
vagy az észak-amerikai piacon fognak debütálni, hanem azon 12 ország (például
Japán, Kína vagy Brazília) valamelyikében, ahol az alapját jelentő stevia
engedélyezett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ügyfélszolgálati központot nyitott a Fressnapf-csoport Pécsen
Ügyfélszolgálati központot nyitott Pécsen a hobbiállat-eledelek és -felszerelések forgalmazásával foglalkozó…
Tovább olvasom >A DHL duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a Hungaroringre, a Forma 1®-es hétvégére
A DHL és a Forma-1® már Mogyoródon van, a július…
Tovább olvasom >Megújult és növekszik a McDonald’s
A McDonald’s folyamatosan új éttermeket nyit és modernizálja meglévő egységeit…
Tovább olvasom >