Rebianával édesítene a Coca-Cola
Az üdítőital-gyártó vállalat a Cargill céggel közösen új, természetes édesítő kifejlesztését jelentette be.
Az atlantai székhelyű Coca-Cola elindította az engedélyezési
eljárásokat, egy új, rebiana névre keresztelt édesítőszer használatával
kapcsolatban.
A rebiana alapanyaga egy dél-amerikai gyógynövény, a stevia,
amelyet a fejlesztésbe bevont Cargill élelmiszerek édesítésére már korábban
használt. Az engedélyezés körül a legnagyobb problémák éppen ebből adódhatnak, ugyanis
az említett növényből nyert kivonatok élelmiszeripari adalékanyagként történő
alkalmazása sem az Egyesült Államokban, sem az Európai Unióban nem
engedélyezett. Szabad ugyanakkor diétás kiegészítőként használni.
A rebiana édesítésű üdítők valószínűleg így nem az európai
vagy az észak-amerikai piacon fognak debütálni, hanem azon 12 ország (például
Japán, Kína vagy Brazília) valamelyikében, ahol az alapját jelentő stevia
engedélyezett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >