Rebianával édesítene a Coca-Cola
Az üdítőital-gyártó vállalat a Cargill céggel közösen új, természetes édesítő kifejlesztését jelentette be.
Az atlantai székhelyű Coca-Cola elindította az engedélyezési
eljárásokat, egy új, rebiana névre keresztelt édesítőszer használatával
kapcsolatban.
A rebiana alapanyaga egy dél-amerikai gyógynövény, a stevia,
amelyet a fejlesztésbe bevont Cargill élelmiszerek édesítésére már korábban
használt. Az engedélyezés körül a legnagyobb problémák éppen ebből adódhatnak, ugyanis
az említett növényből nyert kivonatok élelmiszeripari adalékanyagként történő
alkalmazása sem az Egyesült Államokban, sem az Európai Unióban nem
engedélyezett. Szabad ugyanakkor diétás kiegészítőként használni.
A rebiana édesítésű üdítők valószínűleg így nem az európai
vagy az észak-amerikai piacon fognak debütálni, hanem azon 12 ország (például
Japán, Kína vagy Brazília) valamelyikében, ahol az alapját jelentő stevia
engedélyezett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >