Rebianával édesítene a Coca-Cola
Az üdítőital-gyártó vállalat a Cargill céggel közösen új, természetes édesítő kifejlesztését jelentette be.
Az atlantai székhelyű Coca-Cola elindította az engedélyezési
eljárásokat, egy új, rebiana névre keresztelt édesítőszer használatával
kapcsolatban.
A rebiana alapanyaga egy dél-amerikai gyógynövény, a stevia,
amelyet a fejlesztésbe bevont Cargill élelmiszerek édesítésére már korábban
használt. Az engedélyezés körül a legnagyobb problémák éppen ebből adódhatnak, ugyanis
az említett növényből nyert kivonatok élelmiszeripari adalékanyagként történő
alkalmazása sem az Egyesült Államokban, sem az Európai Unióban nem
engedélyezett. Szabad ugyanakkor diétás kiegészítőként használni.
A rebiana édesítésű üdítők valószínűleg így nem az európai
vagy az észak-amerikai piacon fognak debütálni, hanem azon 12 ország (például
Japán, Kína vagy Brazília) valamelyikében, ahol az alapját jelentő stevia
engedélyezett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ismét itt a Baba Kuponhét a Rossmannál – 10% kedvezmény minden babatermékre Rossmann+ tagoknak
A Rossmann elkötelezetten támogatja a családokat és a kisgyermekes szülőket…
Tovább olvasom >Új nemzetközi partner a Baker McKenzie-nél
A Baker McKenzie 2025. július 1-jével Kovács Benedeket, a budapesti…
Tovább olvasom >Új fúziók, új élmény: megújult ízekkel és arculattal tért vissza a Fuze Tea
A tea, gyümölcsök és gyógynövények harmonikus kombinációjára épülő Fuze Tea…
Tovább olvasom >