Rebianával édesítene a Coca-Cola
Az üdítőital-gyártó vállalat a Cargill céggel közösen új, természetes édesítő kifejlesztését jelentette be.
Az atlantai székhelyű Coca-Cola elindította az engedélyezési
eljárásokat, egy új, rebiana névre keresztelt édesítőszer használatával
kapcsolatban.
A rebiana alapanyaga egy dél-amerikai gyógynövény, a stevia,
amelyet a fejlesztésbe bevont Cargill élelmiszerek édesítésére már korábban
használt. Az engedélyezés körül a legnagyobb problémák éppen ebből adódhatnak, ugyanis
az említett növényből nyert kivonatok élelmiszeripari adalékanyagként történő
alkalmazása sem az Egyesült Államokban, sem az Európai Unióban nem
engedélyezett. Szabad ugyanakkor diétás kiegészítőként használni.
A rebiana édesítésű üdítők valószínűleg így nem az európai
vagy az észak-amerikai piacon fognak debütálni, hanem azon 12 ország (például
Japán, Kína vagy Brazília) valamelyikében, ahol az alapját jelentő stevia
engedélyezett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ünnepi vacsora négy személyre egy csomagban
November 15. és 17. között 150 Tesco áruházban gyűjtik a…
Tovább olvasom >A Konyhafőnök sztárséfjeivel lép partnerségre a Kifli.hu
A Kifli.hu online szupermarket lett az RTL Konyhafőnök című, kulináris…
Tovább olvasom >Magyarországon elsőként szerzett uniós fenntarthatósági hitelesítést a HelloParks Fót csarnoka
A Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő HelloParks FT1-es raktárcsarnoka megfelel az…
Tovább olvasom >