Rapaz, az új magyar gyorsétterem – szín a szürkében
Mit lehet elmondani egy gyorsétteremről, amely egy hónapja működik forgalmas helyen, mégis a látogatók háromnegyede törzsvendég? Amelynek FB-oldalán csak pozitív bejegyzések olvashatók, és az ízekkel-árakkal-szakácsokkal mindenki meg van elégedve? Csak azt, hogy a működtetők (történetesen a két ötletgazda szakács) valamit nagyon jól csinálnak!
A két – viszonylag – fiatal szakember, jó pár év itthon és külföldön szerzett rutinnal a háta mögött, street foodot akart csinálni. Az önbizalmuk megvolt, a helyet viszont sokáig kellett keresniük; végül az EMKE közelében találtak egy remek, bár nem túl nagy helyiséget.
Számos ötletük közül a rántott csirkehúst választották koncepciójuk fő elemének, mely az első 2-3 hét gyors piackutatásának eredményeképpen zsemlébe került. A pizzaszeletek és gyrosok közül hamar kiemelkedtek a sokféle panírral, csak friss alapanyagokból, frissen készülő csibeburgerek; 11.30 és 15.00 óra között folyamatosan tele az üzlet. És nem is a 490–790-be kerülő burgerek a választék legötletesebb elemei, a fiúk erősségei közé tartozik a kreativitás (is). Naponta más-más leveset kínálnak, csak hogy a legpopulárisabbakat említsük: például a mákosguba- és a meggyespite-levest, 450 forintért – menüben persze olcsóbban, és tavasztól választhatók majd saláták is.
A siker elsősorban a koncepciónak köszönhető – állítja a most még napi 16 órát dolgozó páros, de a FB-bejegyzések szerint a kiszolgálás is baráti. Napközben egyre táguló körből járnak ide a belvárosban dolgozók, este a korzózó fiatalok.
Budapest, Erzsébet krt. 4.
Konyhafőnök: Albecz Attila, Regős Péter
Tervezés: Saját
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >