Rangos elismerés rekordidő alatt: két szakácssapkával díjazta a Gault&Millau a La Vie gourmet éttermet
Alig három és fél hónappal a májusi nyitás után máris rangos elismerést szerzett a Le Primore Hotel & Spa gourmet étterme, a La Vie. A Gault&Millau Magyarország legfrissebb értékelésében az étterem 14 ponttal, két szakácssapkát (Toques) kapott a „Kiváló minőségű, egyedi konyha” kategóriában.
A francia eredetű Gault&Millau értékelései teljes inkognitóban zajlanak: az inspektorok névtelenül, saját költségükön látogatják a helyeket, majd szigorú szempontrendszer alapján pontozzák az éttermeket. A legfontosabb kritérium az ételek minősége, de figyelembe veszik az alapanyagok eredetiségét, a tálalást, az étterem hangulatát, a kiszolgálás színvonalát és az ár-érték arányt is.
A La Vie többek között azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy minden hónapban elismert vendégséfet hív, akivel Borda Attila executive séf és csapata közösen alkotnak egy négy- vagy hétfogásos menüt. Ezek a fogások először a Séf Asztala esteken mutatkoznak be, majd egy hónapig az étlap kínálatában is elérhetők. Ez a koncepció folyamatosan frissíti az étterem kínálatát, és új impulzusokat ad a konyhának.
„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült két szakácssapkát szereznünk. Ez a díj megerősít bennünket abban, hogy megtaláltuk az utat, amit követnünk kell. A legfontosabb visszajelzés számunkra a vendégektől és a szakmától érkezik, és ez az elismerés bizonyítja, hogy amit nap mint nap készítünk és tálalunk – a szenvedéllyel, kreativitással és precizitással megalkotott fogásokat – valóban értéket képviselnek.”
– mondta Borda Attila executive séf.
Nagy Lajos, a szálloda F&B menedzsere hozzátette: „Ez az elismerés közös siker: minden kollégánk hozzájárult ahhoz, hogy a La Vie rövid idő alatt ilyen magas színvonalat érjen el. A célunk az, hogy vendégeinknek mindig felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtsunk – legyen szó akár a mindennapi kínálatunkról, vagy a Séf Asztala különleges estjeiről. Ez a díj arra ösztönöz bennünket, hogy folyamatosan emeljük a színvonalat, és minden egyes alkalommal meghaladjuk vendégeink elvárásait.”
A két sapka már önmagában kiemelkedő teljesítmény egy frissen nyílt étteremtől, a La Vie ambíciója azonban ennél is nagyobb: hosszú távon a hazai és a nemzetközi fine dining térképen is meghatározó helyet kíván elfoglalni.
Kapcsolódó cikkeink
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Növényi élelmiszerek és húsos megnevezések
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az OECD följavította az idei globális GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzést
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Októbertől több termék ára is duplájára nőhet az emelkedő EPR-díjak miatt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >MNB: lassabb növekedés, mérséklődő infláció várható
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >