Rangos elismerés a François President Brut pezsgőnek
Augusztus 30-án, a BCE Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola tangazdasága adott helyet az idei „Budafok város bora” borversenynek, a 23. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alkalmából.
Szakértőkből álló zsűri választotta ki Budafok – a Pezsgő és Bor Városa – Borát. A Borbírák az év pezsgője címet idén a György-Villa Pincészet Kft. – François President Brut 2009-es évjáratú pezsgőjének ítélték.
Ez a pezsgő az Etyeken és Pázmándon található ültetvényeinkről származik és válogatott szőlőkből készült. A kiváló alapborok – Chardonnay és Pinot Noir – a tradicionális, palackos erjesztés és a hosszan tartó érlelés adják ennek a különlegesen száraz, minőségi pezsgőnek mind azt az eleganciát és harmóniát, amely minden hozzáértő kedvencévé teszi. Egy elegáns pezsgő, illatában és ízében is rendkívül megnyerő. Egyszerre intenzív, sokrétű és légies, az érlelésből származó tósztos zamatoknak üdeséget kölcsönöz a finom savtartalom. Pezsgése hosszantartó, szénsavtartalma szépen olvad a szájban. Színében világoszöld, melyben intenzíven szállnak fel az apró szénsavgyöngyök. Illata visszafogott, de elegáns, narancshéj, keksz és egy pici zöldalma keveréke. Komplex, finoman megérett, szájban selymesen szétolvadó pezsgő. Jól lehűtve tökéletes aperitif, de halakhoz, tengeri ételekhez is párosítható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >